penaja utama

08 June 2012

lalalaaaaaaaaa......

Rasanya mood nak mengupdate blog,sudah kembali....
mintak2 ranjin ni datang balik(rajinnnn lahhh sangatttt...)heeheheheh!

hari tu kan,kaklong ada cerita pasal kaklong kurang darah@darah rendah...(  sini )
orang ckp makan kerang yg direbus separuh masak adalah yg terbaik..
sekilo kaklong beli kerang,mana ke maun nya masuk...
nak muntoh lagi ada teman.....hahahahah!

orang cakap makan sayur bayam merah...
haaa..yang ni memang kaklong makan lah.....
hehehe!...


tapi tauke jual ikan n sayur yg datang menjual kat kawasan rumah kaklong ni ckp...
lala adalah yg terbaik untuk pulih kan kembali tekanan darah kita...
*betul ke DZ n DR.Singa...:)
mentelahan lagi kaklong pun dah lama tak makan lala....
dan memang menjadi feveret kaklong....

dah hari tuuuuu...
pesan lah dgn tauke jual sayur tu sekilo lala....
maka jadi lahhh...




LALA  goreng pedas!



punya lama dah tak makan...sekilo 2 laki bini jer melantak...hahahah!
tapi sekilo tu berat kulit lah dari isi kannn...
ermmmm....


*tapi sekarang lala dah mahal sekilo RM8!..
tak macam dulu2..baru dua tiga hengget....huhuhu!





17 comments:

  1. kalau saya suka lagi kerang...kompem kejap je licin..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong pun suka,tapi tak tahu lah kenapa hari tu tak boleh nak makan...huhuhu!

      Delete
  2. CkLah tak gamak makan lala....






    ...sebab 'Lala' tu panggilan manja abang abang ckLah kepada ckLah sejak dari kecik...makcik makcik kat kampung pun semua panggil Lala. Hahaha

    ReplyDelete
  3. ber update jugak akhirnya blog kaklong! ahahha

    kaklong buat ujian darah, tgk level Haemoglobin(Hb)..kalau level Hb nya rendah, maka buat futher test nak tgk kenapa rendah..Selalunya sebab kurang zat besi ( iron deficiency anemia).

    Tak semestinya lala, makan aja macam2(kerang, lala, daging merah, organ dlm sikit)..dan kalau mmg Hb kaklong rendah, kena ambik supplement lah, eg Obimin

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin dah dtg tu lah DZ..heheheh!



      oooo..yer ker..kaklong tak pergi hospital pun buat test...pergi klinik biasa jer...huhuhu..

      ooo..obimin tu bukan untuk peknen jer ke?sabo jer lah...kaklong tau MV jer...hahahah!

      Delete
  4. Kalaulah kulitnya boleh dimakan, kan? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah pasal kak,tak rugi kan....:)

      Delete
  5. makan sampai sekilo....kekeke....
    sy ni sejak duk kl baru kenal si lala tu....sblm ni x penah kenal pun...
    bila mkn, lebih sedap dr kerang rupanya...

    ReplyDelete
  6. kalau pi bagan lalang
    kami mesti pesan 2 resepi lala
    1 lala masak telur pedas utk mak pak
    1 lala halia utk anak2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ari tu masa kt bangan lalang,kakngah belanja makan seafood,pun oder lala...
      :)

      Delete
  7. lala mahal giler dh skrg ni....

    ReplyDelete
  8. papa mifz lala tak boleh nak masuk la...kerang ok lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong dulu ok gak,tapi tau skrg napo tak leh masuk lak...

      Delete
  9. long....
    aku klik blog ekau..
    asyikkk give away tu..
    ingat kau tak update..

    sengal..
    ghopa-ghopanya kat bawah ado..

    ni nak semak balik lah ni..

    ReplyDelete