penaja utama

23 May 2012

macam2 hal kau ni!!!

Assalamualaikum..


agak lama kaklong menyepi diri kat blog ni..
komen2 yang lepas masih ada yg tak terjawap lagi....
tak apalah..kaklong jawap kat sini ajer...
boleh kan?

1st..
anak buah kaklong yang membuat pembedahan tumor otak telah selamat menjalani pembedahan..
alhamdulillah....
cuma pembedahan yang dijadualkan dijalan kan pada khamis lepas ditunda pada hari isnin...
sebab nya pakar yg nak buat pembedahan tu demam...sabor jerlah....kannn..
itu semua kaklong dah rasa,masa haziq masih bayi duk kat HKL dulu...
doktor cakap esok anak baut pembedahan,start puasa malam ni...
bayangkan lah haziq masa tu fully BF...tak ke haru nak menahan suruh dia puasa..sampai jari kaklong dihisapnya...air matakaklong ni tak payah cakap lah...merebeh yo...huhuhu..
tup tup..bila tiba time nak masuk bilik OT...nurse cakap..pospon...ayiokkkk...rasa nak fengsan kaklong....huhuhuhu!...
tapi apa-apa pun,alhamdulillah...semua dah selamat kan....
sebab tu kaklong tak tau apa nama tumor nya tu....heheheh!


2nd...
kaklong masih belum berkesempatan melawat anak bauh kaklong tu...
sebabnya kaklong tak sihat dari hari jumaat hari tu...
lepas maghrib kaklong dgn senang hatinya masak sambal udang...
kunun2 nak makan panas2..sedop lah sgt...tapi memang sodap pun...
wahahahah...
nak dijadikan cerita..lepas 1/2 jam kaklong makan..tiba2 perut kaklong sakit...
badan kaklong dimandikan dengan peluh..
tiba2 kaki dan tangan kaklong kejang!
tak boleh bergerak....
ayiokkk arsal nih...
papa ulur sebiji postan...telan,kedian papa sapu minyak panas...
lega sikit....
hari sabtu,perut kaklong masih lagi sakit..badan macam tak bermaya..papa bwk gi klinik...
doktor buat BP...
80/60.!!!
nah ambik kooo..darah wa rendah...huhuhu!

hari ahad,
ada kurang sikit,selera makan ada bertambah sikit,itu pun tak masak beli kat pasar malam jer...
tapi pagi semalam..tiba2 kaki kaklong mengiggil...badan berpeluh-peluh...
tangan dah mula rasa kebas balik...telan ubat..terus kaklong tidor ajer semalam...
masak pun yg ringkas jer..budak2 ni pun suap sdri nasi..haziq balik sekolah dia yg layan adik2...
susahnya kakyein tak ada
huhuhuhu...!

malam tadi ke klinik lagi...
doktor bagi injection untuk kurang kan kebas...
alahmdulillah..pagi ni kaklong rasa segar sedikit....
syukur kepadaMU....

21 comments:

  1. Semoga kesihatan Kaklong segera pulih sepenuhnya. Amin.

    ReplyDelete
  2. sedihnya kalo baby kena puasa....last2 x jadi....huhu....kalau sy pun nangis....

    kaklong alergik udang ke? semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak alergik.....
      tapi tau tau nape lepas makan jadi mcm tu...

      Delete
  3. kurang rehat...mcm sakit cigukunya ke(xtau eja)..moga cpt sembuh kaklong.

    ReplyDelete
  4. -pakar bedah pun manusia kaklong, dia pun boleh demam..~ahahaha

    -alhamdullilah anak buah kaklong dah sihat.

    - dah check darah tak kaklong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. check mcm tu jer DZ..
      huhuhu!
      ada cara lain lagi ke?

      Delete
  5. semoga cepat sembuh ye..
    kesian nya masih bayi dah kena puasa..kalau saya memang menangis dah tengok anak gitu..

    ReplyDelete
  6. Moga cepat sembuh kak....rest na, mkn pun jgn lupa

    ReplyDelete
  7. kak long..poi sepital yo..bagi tau..apo yang kak long raso..biar buek pemeriksaan menyeluruh.
    copek baik yo kak long..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah suh papa bwk,dio cm tak setuju yo
      yo lah kak,klu klong kon tahan wad,sapo nk nengok an bdk2 ni...huhuhu!

      Delete
  8. get well soon kaklong. meh saya bawak gi jumpa dr singa ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu nak jumpa dia lah...wahahahah!

      Delete
  9. meh... jarum laagi besau ada nih!!
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarum besau?

      haku ada....wakakakak!

      Delete
  10. semoga skrg nih dah sihat yer kak...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...cuma rest lebih sikit skrg ni....

      Delete
  11. Salam kenal,
    Semoga kaklong dan anak saudara cepat sembuh..

    ReplyDelete