penaja utama

07 May 2012

Kek Velvet Kukus

Salam pagi isnin..
pagi yang sejuk dan mengiggil kat kawasan Lembah Kelang Lembah Beringin ni....
kat sini hujan lebat,dari entah pukul berapa kaklong pun tak pasti...
alik2 rasa sejuk ya amat je...
nasib kaklong kerja kat rumah je...kalau tak maun liat jugak nak pergi kerja kannn....
hehehehe!
Semalam tak kemana-mana pun...
nak pergi melawat kakyien,minggu lepas masih tak dibenarkan melawat...
jumaat lepas kakyien tipon bagi tahu...
lagi pun Pelatih2 semua dibawa Ke PD...ada kerja amal katanya....

dan semalam kaklong merajin kan diri buat KEK VELEVET KUKUS...
resepi kaklong ambil dari DAPURKU SAYANG....
masuk ni dah 2x kaklong buat..
1st time masa kakyien nak pergi PLKN hari tu,dan hari yang sama sempena Brithday Haziq..


bab nak menayangkan gambor....
heheheh!
tak lah secantik DJ yg buat...tapi rasanya sangat lah sedap....
wah..!! masuk bakul angkat sendiri....
kehkehkeh....
sebaba tekstur nya sungguh lembut..rasanya pun sebasebi cukup...
insyallah..kaklong akakn cuba sekali lagi..kali ni nak buat cantik lagi..
sebab kaklong guna loyang 10inc,tapi DJ guna loyang 9in..aganyalah..ke kaklong ni yang tangan pengka
wakakakak.....!



so,kalau nak mencuba sila lah pergi ke blog beliau yer,untuk mencilok resepi..
kaklong nak nulih ea maleh....
wakakakak!

tapi lepas dah siap kaklong minum petang bersama KEK VELVET kukus ni...
papa rajin pulak nak bawa budak2 kecik dua orang ni pi main2 kat Dataran Putrajaya...


suka sangat kakya dan anaya...
lagi pun kakya tu tiap2 malam sebelum tidor...
dia akan termenung pastu,tetiba melelh jer air matanya...
tanya dia kenapa?
"kakya nak kakyien...."
adehhhh......

20 comments:

  1. ni kan tompek anya mop dulu kn?

    ReplyDelete
  2. saya da berkurun tak gi putrajaya kak~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong ni jal,sebab dekat..klu tak maun berkurun gak...wakakakak!

      Delete
  3. kak long..akak lom ponah donga orang kato tangan pengka..kaki yo pengka..tangan orang kato tak bebedong..ha ha ha..pepandai yo kak long ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sonang nyobut ea kak...wakakakak!

      Delete
  4. Cake yang berwarna-warni. Cantik.

    ReplyDelete
  5. Aiyakkkkk blog kedua tayang kek...

    Tak bleh jadi ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog sapo lg satu mi,?kehkehkeh!

      Delete
  6. tu kaler kaler dia lain lain rasa ke? heheh *pesen malas nak belek resepi. :D

    ReplyDelete
  7. oo..camtu ke rupa kek velvet? macam kek batik sarawak....- x penah tengok kek velvet...kekeke...

    bila la blh meraso air tgn kaklong ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekhekhek...rayo nanti meh dtg sini....boleh kita kenal2...
      :)

      Delete
  8. kakya mmg betul2 miss kakyien nya kan...

    boleh suruh wife saya try lah resepi red velvet kukus ni..ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah doc,dia memang rapat sesangat...
      kekadang kakyien keluar degan kawan2 dia pun nak ikut...kakyien bawak jer...




      ala,mummy buat sebelah mata jer...dah pro lah kata kan..
      :)

      Delete
  9. wah rajin nyer kak long kito nih...meh lah hantar kat shah alam nih sikit...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak aiii..juah na lah..lg pun dah abih dah nih...heheheh!

      Delete