penaja utama

03 May 2012

DIsaat itu..

ASSSALAMULAIKUM...

Diharap semuanya sihat seperti biasa....
Alhamdulillah..kakyien telah selamat sampai di
1 mei,hari tu sempena hari lahir HAZIQ...kami sekelurga menghantar kakyien menaiki bas di HENTIAN KAJANG.
opss...
sebelum terlupa terima kasih kepada yang sudi wish kat haziq...
sama ada di blog atau pun di FB...
terima kasih banyak-banyak....

dihari kepergian kakyien...

acara bergambar bersama papa dan adik2...
gambar bersama mama,biar lah mama simpan dlm folder jer..
tak boleh tengok lahhh...huhuhu!


kakya yang puas dipujuk..
tak boleh terima hakikat,berpisah degan kakyien...
huhuhu!

Ahhh...mesti ada yang kata,alaaa 3bulan jer kaklong...
yer..3bulan..tapi terasa kehilangan nya...
semenjak lepas spm,sementara menunggu mana2 tawaran...dia lah yang membantu kaklong buat kerja2 rumah...
tolong buat kuih,tolong kemas rumah,bancuh nenen adik,lipat kain dan lebih lagi bab memandikan adik2 kecil nya memang dia yang buat..
kiranya kurang lah sedikit beban kaklong...

apa2 pun...semoga kakak mendapat menfaat yang berguna semasa disana..
mama nak tengok perubahan pada diri akak...INSYALLLAH...






16 comments:

  1. Anak kakcik si Angah dulu dapat ke PLKN Gambang. Tak habis 3 bulan sebab dapat tawaran sambung belajar. 2 minggu sekali kakcik dan suami mengulang dia di kem PLKN tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni dia nak habis kan katanya..kalau ada tawaran..dia mintak kaklong call kolej tu mintak postpone...

      Delete
  2. ujung mggu ni atok dtg jongok teh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh,rajin atuk..awal2 laie dah poie...kehkehkeh!..
      mokasih atuk.......

      Delete
  3. untung ada anak dara kan kaklong??

    adik sy yg sebaya kakyien pun dialah yg kena tlg mak kat kampung tu....hehe...

    happy belated besday haziq....

    ReplyDelete
  4. tu lah pasal anie,penat gak klu dia tak ada ni...

    mak kat kampung mesti ada slh sorang yg teman kan....


    tq untie(wakil haziq) :)

    ReplyDelete
  5. gambar dengan mama takde sbb mama nangis yek ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nangih mi,tapi malu lahhhh..wakakak!

      Delete
  6. Aloloooo..cedihnya adik dia pisah dgn kakyien. kak long pon mesti rindu kat dia kan? huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa tak rindu kan anak Ai....huhuhu!

      Delete
  7. ala ala alaaaa..touching betul kakya..mesti dia rapat dgn kakyien kannnnn..

    jujurnya kaklong, saya risau kalau anak saya terpilih gi PLKN..sebab byk sgt kes kematian/yg pelik2 kat sana..hope fully zaman anak saya, PLKN dah tak wujud lah..ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah DZ,dia memang rapat dgn kakak dia....



      sebenarnya kaklong pun risau gak pasal tu,tapi kaklong pasrah DZ...huhuhu!

      Delete
  8. Banyak yang akan kakyien belajar di sana nanti. InsyaAlpah, kakyien boleh sesuaikan diri dgn baik.



    Alahai......kesian tengok si adik.





    ......mama, jangan nagis tau! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah cikgu....




      adiknya tu lah yang paling rapat degan kakyien cikgu...




      ...mama...sentiasa mendoakan yg terbaik buatnya...aminnn....

      Delete
  9. insyaallah kak long..kakyien akan buat yang terbaik dan dapek pengalaman/pengetahuan yang berguno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isyallah....kak..
      timokasih yo kak...

      Delete