penaja utama

27 April 2012

sebenarnya aku...

maafkan kaklong...
lama betul tak update blog ni.
macam lah ada orang suka sangat klik blog aku nih,perasan..wahahahahha.

kesibukan melanda...kaklong lebih suka merehatkan diri disebab kan ini..
bukannya apa..seawal jam 3pagi kaklong dah bangun menyiapkan nya...
dah selesai menghantar,siap cuci semua,haziq dah kesekolah,papa dah pergi kerja,faris dah datang,kaklong tidor balik...
nak cover tidor yg tak cukup tu...hahahah  


sebenarnya banyak yang nak diceritakan...
gambar pun dah banyak dalam folder...huhuhu!
tapi semua tu jadi edisi tertunggak nanti....
tak po lah kan janji ada cito...kehkehkeh!

minggu ni minggu paling sibuk kaklong rasa..
apa tak nya...
kakyien dah dapat ini....

sila klik utuk lebih jelas

sibuk menyiapkan kelengkapan dia,pergi buat akaun BSN,hantar pergi chekup kat KK kajang...
di KK tu biasa lah...tunggu hampir 2jam lebih semuanya baru selesai.....
padahal bukan nya periksa sangat,tanya tu tanya ni...dah..bab menunggu jer yang bertanduk...huhuhu...
barang2 keperluan dia semua dah cukup...
tapi,kaklong dah pesan dengan dia,duit yang makcik(adik kaklong) dia bagi tu,buat belanja kalau ada lagi yg tak cukup...
abang kaklong,pakngah dia pun dah pesan.."kakak..kalau masuk PLKN nanti,nak guna duit..tipon jer pakngah..takat 50 puloh tu boleh lah pakngah bagi.."
dia sengeh jer bila pakngah dia ckp macam tu...
kureng sikit duit mama dia nak ulur kat dia nanti...
miahahahah...

apa-apa pun,PLKN tu selama 3 bulan jer...
semoga kat sana nanti pandai2 lah akak bawa diri..
cuci baju dengan tangan tau..
mesin basuh elek...hahahahahah!

21 comments:

  1. takpa lah kak long...kaklong tak update sebab kepenatan bgn awal pagi, nak berbisnes tambah sumber pendapatan kan...kalau free/tak ngantuk, up date lah..dan jgn lupa singgah blog saya..ekekekeke..

    kakyien gi kem kat rombau yooo..ahaha..tu kampung wan saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn pandangan Daddy Ziyyad tu.

      Delete
    2. Yg pendek kat atas ni keluar pulak. Tadi yg panjang hilang begitu aje ..... huhuhu

      Delete
    3. @daddy ziyyad,
      insyallah..blog doktor kaklong tak lupa nak jengah,w/p kaklong tak update....huhuhu!


      kampung uwan?apo namo kampung ea...heheheh!

      Delete
  2. rgombouuuuuuuuu....tunggu kak yien dataaaaangggggggggg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lari gohombau tu dohhhh......heheheh!

      Delete
  3. PLKN yo kak long..kojap yo tu..pojam colik dan 3 bulan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang berpisah dgn dio lelamo kak,ghaso ea mcm 3tahun....huhuhu!

      Delete
  4. samo lah kito Long... makin sibuk, sesekali je la dapek bukak blog tp yg ponting x lupokan terus..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. dah kughuih deh sikit skrg ni nagh..huhuhu!

      Delete
  6. eh hilang pulak komen saya tadi. Panjang saya sambung kat komen Daddy Ziyyad .... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang macam mana tu bang?heheheheh!

      Delete
  7. Banyak yg dia belajar dari PLKN tu nanti. Omak e jangan nangis tau.....:-)

    ReplyDelete
  8. Nak rasa kuih akak buat....kakngah promote baek punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekelehhh...cam mao lah sodap ea tu..beso2 yo mi..

      Delete
  9. kono pandai-pandai bawak diri dah..

    ReplyDelete