penaja utama

19 April 2012

bisul dalam mata!




bisul dalam mata haziq...!

12 comments:

  1. Alah kesiannya. Sakit tu. Sama pulak dengan Bin. Tapi dia bisul di pangkal jari hantu. Ahad lps ckLah suntik mata bisul tu dgn duri limau, dan picit sampai keluar nanah. Lepas ru cuci dgn dettol masa melawatnya di asrama. Melolong juga dia, tapi hari ni dah beraksi di kejohanan memanah SBP negeri Perak. (tapi kat mata ni....sakitnya lebih. Biar doktor yg buat....cepat sembuh ya!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pergi klinik,doktor bagi ubat je..kalau tak ok juga kaklong nak bawak pergi hospital..jiran kaklong ckp nanti doktor bedah...agaknya lah...tapi kan cklah..dia ckp tak sakit...tapi kalau tersentuh je rasa sakit....huhuhu!

      Delete
  2. Replies
    1. kita je kesian kat dia,dia selamba je kak,huhuhu!

      Delete
  3. makan antibiotik..tunggu 2-3 hari..kalau pecah bisulnya, okay lah...kalau lepas 2-3 hari makin bengkak/tak surut2..mmg kena buat minor surgery keluarkan nanahnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh DZ,tq...tapi dah ada surut sikit nampak nya tu...dia ckp pun dah kurang sikit bengkak...

      Delete
  4. salam,saya sniri pun jd cam gitu jgak ni..naik bisul kat klopak mata sblah atas,sakitnya d wktu mlm dan gatal..x bleh mkn mknan laut mesti jd..ni gara2 mkn udang jd bengkak n skarang mkn antibiotik n tahan sakit..kna tggu bbrapa ari jgak,kalau x ok kena g spital la jwbnya..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. org dulu2 kata kalo duduk atas bantal, kena bisul.....
    kes haziq ni camne lak?

    ReplyDelete
  6. kak long camano buleh tumbuh dalam mato lak kak long..sakit boto haziq tu

    ReplyDelete
  7. alamak... bisul dalam mata? huhu

    sakit tu

    ReplyDelete