penaja utama

21 March 2012

ww~BANTUAN....(kerjaya sampiggan)..:)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 begini lah hidup dibandar...
sedikit sebanyak,perlu membantu suami,
sekurang-kurangnya dpt meringankan bebanan ya...

21 comments:

  1. assalam kak long..alhamdulillah ada kerjaya sampingan untuk memnbantu suami

    ReplyDelete
  2. ha.. kok ado sesapo nak oder... buleh roger kaklong eh.. harga blh bincang... eceh!

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah berkat rezeki yang didapati. :)

    ReplyDelete
  4. kuih kaklong memang sodap2..chef restoran kuala jolai dulu nih...belum bab jual ayam percik lagi..pergh..jom ghayo ni kito bakar ayam percik..hi2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. duk jolai..jrg buek kuih dik,
      buek pun time bulan poso...hehehe!

      Delete
  5. wah, bagusnya kaklong.....sy kalo terer masak pun sy teringin gak jual...blh dpt duit lebih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong dek sebab tak bekerja...klu ada kerja lain mungkin jadi tukang beli jer....heheheh!

      Delete
  6. Rajinya K.Long..... semoga dimurahkan lg rezeki :)

    ReplyDelete
  7. bagi lokasi, saya nak dtg beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lokasi?
      tak payah lah doc,sebenarnya kaklong hanya hantar dekat org jual nasi lemak..tumpang jual jer...dia ambil 10sen setiap sebiji...huhuhu!

      Delete
  8. itu yang untung kalau pandai buat
    kuih.. tapi kita tak retilah
    belajar dgn kaklong lah ...bolehhh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong lak nk belajar menjahit dgn tie,boleh?
      heheheh!

      Delete
  9. huk aloh...apa ke hey nya den lupo nak order dgn akak hr tu...sblm ni dah ingat dah...lenkali blh order...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan joki kaklong namo ea tu...huhuhuh!

      Delete
  10. Memang harus buat isteri untuk membantu suaminya. Saya mempunyai pengalaman (mendengar rintihan daripada salah seorang sepupu saya yang mempunyai keluarga di mana hanya si bapa yang bekerja). Tidak perlulah saya bercerita panjang, tetapi agak sedih sebenarnya. Disebabkan masalah 'hanya seorang yang bekerja', mereka kerap bergaduh.

    But in the happy notes, kuih kakak nampak sedap sangat, especially yang pink tu (I don't remember the name), but it is one of my favourites kuih!

    Nisa'

    ReplyDelete