penaja utama

26 March 2012

chicken pox?

kakya dan anya kena chciken wings pox....
jenuh membelanya...
minum air kelapa tak berapa suka...kena paksa minum...

kakya lebih banyak dibahagian leher ke badan...



anya lagggiii baaanyakkkk...
dari atas kepala samapai satu badan..
kasar2!

gambar ni baru lepas jaram dia orang dengan bedak sejuk + air kelapa + daun bambu...
tidor malam letak daun bambau bawah tilam...
jenuh jugak nak bela budak2 kena demam ni...tak reti ditegah....


*haziq pun dah berjangkit....
tak dapatlah dia nak join team bola sekolah dia..huhuhuh!



lebih malang lagi kami sekeluarga tak dapat menonton live n9 vs persebaya(liga indonesia) kat stadium paroi malam tadi....ngeeeee!!!!


24 comments:

  1. Teringat time den kono dulu kak...
    Tapi time tu dah sek ren...gatal betul badan

    ReplyDelete
  2. kak long..dah ada daun bambu tu ok la tu kak long..kurang paneh minag budak2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masaalah ea kak,diorang tak nak na sapu ngn daun bambu tu..susah na...aiyooo...

      Delete
  3. kak long, sapu losyeen calamine.. tapi lotion tu bila dah kering gatal2 pulak..

    ReplyDelete
  4. - jangan tak mandi ya, MESTI mandi
    - tak semestinya air kelapa, air100Plus pun boleh.
    -dah ambil ubat antivirus? Better ambil awal (hari 1st - kedua ciken pox), supaya boleh basmi semua virus/kurangkan rash nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh doc...kaklong baru nak tanya boleh mandi ke tak?
      jap lagi nk pergi klinik....
      tq doc!

      Delete
  5. alahai siannya 2 beradik ni.....mesti tak selesa je badan dia.....

    semalam suami sy kata nak ajak g tgk bola...tp x jadi sb rupa2nya lawan kat paroi.....ntah apa angin ajak g tgk bola..kekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun..merengek jer....huhuhu!






      lain kali boleh pergi,best tau layan bola live nih...hehehe!

      Delete
  6. kalau ko dok London...
    tak payah mandi pun tak apa...
    ni kat Bangi !!
    belengassss !!

    aku setuju ngan DrDZiyyad tu...

    daannnn...
    siapa2 lom kena .. dalam masa 2 minggu lagi akan kena!!
    jeng jeng jenggg!!

    (ekau dah??!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAKU DENGAN LAKI HAKU DULU2 DAH KENA..KAW2 PUNYAAAA!!

      Delete
  7. eh teruk jugak tu kaklong.

    Dah bawa ke klinik ke? Selain ubat2 tradisi seperti air kelapa dan daun bambu mungkin elok juga ambil ubat moden.

    Semoga mereka cepat sembuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bang..
      dah bawak dah...
      antibiotik mesti kena habis kan..

      Delete
  8. Daddy Ziyyad dan DrSinga dah beri pandangan professional mereka.

    Nampaknya kena kurantinlah kaklong sekeluarga.... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian kaklong n family kannnn....

      Delete
  9. kejap je dh bnyk kt leher kya. pg tu sebijik 2 je...

    ReplyDelete
  10. Kasihan betul.. banyak tu. Mesti dia deman panas tu..

    ReplyDelete
  11. bagus jugak kene sekali harung. sama2 berlumur lah, senang. :D

    ReplyDelete
  12. harap tidak meninggal kan kesan...:)

    ReplyDelete