penaja utama

03 April 2012

bahana....

Punyalah sengal minggu lepas...
modem kat rumah buat hal jumaat lepas...
so,merajinkan diri pergi ACTcom kajang mintak teknisen sana tengokkan...
rupanya-rupanya tak payah betul kan..
tukar ajer ke modem baru...
tanpa dikenakan sebarang bayaran....
selamat duit aku....
dah dapat yang baru seronok lah sangat...
bila balik rumah cucuk modem,tapi tak boleh xses tenet...
aduhh..dia suruh tunggu 24jam...
tak per lah bukan nya lama sangat punnn..
tunggu punya tunggu..ngam 24jam....
hampeh!..tak buleh gak...aiyooo....

kol HQ...
pepaham jerlah kalau guna khidmat nombor 1-300- ***-8**....ni..
suruh tunggu..suruh tunggu...
talian semua sibuk katanya...
adehhh...
bila dah dapat..kita blaa..blaa.. blaaa dengan dia..
last2 dia suh kita kol balk kedai yg kita pergi tadi..
kol pulak kesana...
dia cakap sisitem kat HQ down...
kena tunggu lagi dlm masa 4 jam..
dah 4 jam...tak ada jugak!..
makan sumpah kau orang sekali lagi...
kol balik...
dia suh kol HQ,tanya macam mana...
macam biasa..tunggu..dan tunggu....bil telepon aku berjalan jugak...huhuhu!

hari ahad...dah resah gelisah tak boleh nak online...
ikut papa pergi tempat kerja..sambil tunggu dia siap kan kerja..
kaklong boleh online kejap...
heheheh....rindu beb!

balik rumah..anak2 dah boring tak boleh nak online...
kol lagi HQ..macam biasa...
tunggu dan tunggu....semua nya sedang sibuk,anda akan dilayan sebentar lagi,terimakasih kerana menunggu...
puiiii....
hei! wa tak pernah ngelat bayar bil eh...


hati wa dah panas..bila dapat bercakap,nada sikit tinggi...
kelam kabut budak yang menjawap tu....
kehkehkeh!...

dan malam tadi line baru oke...
kalau tak kena lagi sumpah berbakul-bakul....



DR.SINGA...
wa OK jer..belom KO..okeh...
ngeeee....



14 comments:

  1. hrtu meksis ada offer bokben. penghargaan pelanggan setia katanya. rm70/bln. kelajuan turbo.
    meksis takde call kaklong ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ado..tak koso lak nak layan doh..sbb dah guno yg nih...tgk lah kayien kalau nak guno nanti baru boli...huhuhu!

      Delete
  2. lor....patut la senyap...ari tu sy ada ajak blogger datang umah.....tp tengok kaklong tak online pun.....ingatkan kaklong bz ke x dpt datang....kalo x, blh jumpa kaklong.....




    suami sy selalu dah bertekak dgn operator tuh...kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah adam tak merasa apam polkadot kaklong...huhuhu!

      Delete
  3. hehehe..sesekali nak kena tinggi suara baru boleh jalan kan kak long?

    ReplyDelete
  4. kak long tu sobab kalau ado apo2 masalah..abang akak tak bagi akak cakap..akak pun kalau payah2 bona..tinggi soro yo..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong dah tak buleh nak sabar lagi kak...hahahah!

      Delete
  5. camtu lah Long, nak buek camno.. soba yo

    akak ni dah liat nak berblog sobab masalah 'berensot cam siput lah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg bona ea sajo yo nak gertak tu kak...hahahha!

      Delete
  6. diorg tu mmg cmtu kak.
    kalau kita call, suara kene high pitched je
    lps diorg sentap, baru keje jalan.

    ReplyDelete
  7. Ni dah okey ya Long. Moh kite jalan jalan :-)N

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 dah ok..
      2lagi lom cklah...huhuhu!

      Delete