penaja utama

01 November 2011

saya telah berjaya!


nama saya Nur Afzza Dania.
famili saya panggil saya anya.
umur saya 2tahun 4 bulan.
walaupun saya kekurangan rambut,tapi saya telah berjaya...!
menjimat kan wang mama saya membeli diapers...
kerana saya sekarang telah FREE DIAPERS!!!
saya telah berjaya mendahului kakak saya...
kakya free diaper ketika umurnya 2tahun 6bulan....

yeahhhh...!!




*saya cuma memakai pampers hanya waktu malam saja...
insyallah,mama saya akan latih saya untuk bangun siee siee waktu malam
:)

26 comments:

  1. Alhamdulillah.. kejayaan adik adalah kejayaan mama.. :D

    ReplyDelete
  2. cayok-cayok !


    Dania memang cerdik !Jimat duit mama...

    ReplyDelete
  3. Baguslah Anya... anak2 makcik umur paling tidak 4 tahun baru tak pakai lampin. :)

    ReplyDelete
  4. wah, bagus2...jimat duit pampers...kak, camne nak ajar?

    ReplyDelete
  5. tahniah!
    buleh dah dapek adik baru...
    sila rqst sama papa.
    wakakakaka!!!

    ReplyDelete
  6. Tahniah!

    belikan dia hadia dypers!

    ReplyDelete
  7. lynn,
    kena ajar gak tu...heheheh!

    ReplyDelete
  8. reen,
    sbb nya mama dia pun selalu kering...heheheh!

    ReplyDelete
  9. kakcik,
    kena tegok pada budak gak kak,ada cpt ada lambat...

    ReplyDelete
  10. aanie,
    pokok pangkalnya terserah kat kita mamanya,biarkan dekat rumah dia tk pakai pampers,dlm sejam bwk dia pegi toilet,srh dia buang air,bunyikan macam org nak buang air tu,klu dia tak mahu tak per,ckp dgn dia klu rasa nk kencing@atau poopoo,ckp cpt2...
    sesekali klu dia terkucil tu biasa lah,kita lap je lah...yg penting dia mahu mencuba...lagi baik klu dia dah betul2 pandai bercakap...
    tapi itu semua terpulang kepada usaha masing2..lagipun mama yg berkerjaya macam aanie ni tentu tak ada masa nak train adam kan?

    ReplyDelete
  11. kakngah,
    adik?
    buat2 naif jap..heheheh!

    ReplyDelete
  12. gedek!,
    uncle hadiah kan buleh?~hehe~

    ReplyDelete
  13. kak long, bila senyum tu ikut muka kak long la..

    ReplyDelete
  14. huwaaa anak den yg akak2 ngam2 3 thn br berjaya....nk tgk yg kocik ni plak....kono ikut style kaklong

    ReplyDelete
  15. mimi,
    tak po..try slow2 bilo ayra masuk umor 2thn..lagi elok kalau dio mulut ea memang becok...heheheh!

    ReplyDelete
  16. time kasih kak long....kena tunggu adam pandai cakap br blh train....

    ReplyDelete
  17. ambi..comel..menawan senyum budak yang dah berjayo ni..he he

    ReplyDelete
  18. kakerna,
    timo kasih cik..heheheh!

    ReplyDelete
  19. hahahaha..bagus2..dia sudah dewasa..hehehe

    ReplyDelete
  20. CTK,belum lagi la kak CTK...heheheh!

    ReplyDelete