penaja utama

11 July 2011

3hari 2malam...


hampir seminggu kaklong tak buat koyok kat blog ni....
malas bertimpa-timpa...
lagi pun tak ada story menarik untuk riak dikongsikan...
lagi pun blog cabuk kaklong ni apa lah yang menarik sangat...
~heheheh~

puas memikirkan apa yg cerita nak dikongsikan bersama....
tengok blog kawan2 kaklong rajin pulak....
ermmmm....


jumaat lepas....
seperti mana yang dijanjikan...
merasa juga haziq menyertai kem motivasi,di kem herba hulu langat...
kaklong sebenarnya,rasa gusar nak melepaskan dia pergi...
bukan nya apa,selalunya semua mama yang sediakan kelengkapan dia...
tapi kat sana,semuanya perlu dibuat sendiri....
tapi kaklong yakin kan diri sendiri....
sampai bila dia nak berdikari sendiri,kan..?
tapi,berulang kali berpesan,jangan lalai bila disana...
lagi pun,disana dekat dengan sungai...
"yer..yer..kita ingat.."katanya..




kaklong senaraikan barang yang perlu dibawa....
siap pesan,"nanti nak balik,tengok senarai barang2 ni...kalau tak cukup,lain kali mama tak bagi pergi lagi"
"ok"katanya...

alhamdulillah...
bila dia balik semuanya cukup...
terdetik dihati,rupa2nya anak aku boleh bedikari sendiri...
~huhuhuhu~....


masa ni dah nak naik bas...
dia dan kawan-kawan,suka sangat2...
tak tahu dalam hati mama nya...
sukar nak melepaskan dia pergi....


oleh kerana semua nya ok...
lepas ni dengan senang hati mama boleh membenarkan dia menyertai kem motivasi seperti ini...
kannn....

23 comments:

  1. normallah omak berperasaan gitu kaklong. Omak mano yang tak gedebak gedebuk melopehkan anak kekocik lai tu bersendirian. tapi yang diorang ni relek yo. kito yang lobeh2.

    ReplyDelete
  2. kak long boto kato kak pah..omak memang cukup susah nak lopehkan anak poi mano2.

    ReplyDelete
  3. kasih ibu m'bawa ke syurga gitu..! ;)

    ReplyDelete
  4. caya la haziq!

    kono bawak beledi sendiri kah??

    ReplyDelete
  5. anak den blm lg kak...
    belum pegi mana2 pun udah kupikirkan mcm2 hahaha....over plak mamanya

    ReplyDelete
  6. Kak Long pun boleh!



    (ckLah dulu pun gitu Long, tapi dah tiba masanya....kena juga harung. InsyaAllah...boleh nanti!)

    ReplyDelete
  7. takdo masalah pun kan.. okey je Haziq tu

    lenkali bori poe lae yo Long, toksah ghisau2..

    ReplyDelete
  8. Saya pun cenggitu hari tu padahal si Along berkhemah kat sekolah jer.


    Dah namanya ibu. Sayu aje..
    Kan Kak Long ..?

    ReplyDelete
  9. kadang kito tak terasa dan tak bersedia nak lepaskan diorang membesar dan berdikari

    ReplyDelete
  10. kakerna,
    boto tu kak,sayu yo maso nak lopeh an dio...

    ReplyDelete
  11. kakngah,
    baldi tu kono bwk setaip kumpulan 1,
    haziq kono bwk,sbb yg lain dah bwk bondo lain

    ReplyDelete
  12. mimi,
    tu la kan mimi....huhuhu

    ReplyDelete
  13. cklah,
    betul tu cklah...
    terima kasih cikgu..!

    ReplyDelete
  14. ibuintan,
    insyallah kak...
    timo kasih gak yo cikgu...!

    ReplyDelete
  15. drs,
    menantu ko baru umo 3 tahun lebih...hahaha!

    ReplyDelete
  16. reen,
    sama la kita reen..huhuhu!

    ReplyDelete
  17. sayangsayangibu,
    tu lah kannn..macam tak percayo yo kan...

    ReplyDelete
  18. hahahaaaaaaaaa!!!!

    nampak tuaaa lah anak aku nanti!!!

    ReplyDelete
  19. drs,
    takkk...dia kan ensemmm...heheheh!

    ReplyDelete