penaja utama

12 January 2011

anak angkat

asalamualaikum...


dah berapa hari tak mengupdate blog...
mood tak ada,maaf yer...
blog kawan-kawan,kaklong dah baca...
ada yang tinggalkan komen,ada yang tak.....
tapi...
hari ni kaklong nak perkenalkan....
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

FARESS....
1thn 10 bln

anak angkat baru kaklong...
anak asuhan.....
alhamdulillah...tak menangis pulak dia tinggal dengan kaklong,
sebenarnya dari pertengahan bulan lepas umi dia dah tanya mintak tolong jaga...
kaklong cakap cuba la dulu,takut dia tak biasa...
lagi pun dia dah besar,dah kenal orang...takut rak sesuai...
umi dia cakap nanti nak ambik dia kat kelantan dulu,
sebab sebelum ni dia tinggal dengan nenek dia di kelantan.....
sehari dua ni,training jaga dia dulu,umi dia tak pergi kerja...takut melalak pulak...
alhamdulillah...elok jer dia...

ayah dia bekerja di perak...
umi dia bekerja disalah sebuah bank di sek.16 p.jaya
dan hari umi dia dah mula bekerja....
harap2 dia serasi tinggal dengan kaklong....



*pssttt...minum susu enfagrow,pakai pampers mamipoko...
anak kaklong minum susu nespray jer,pakai pampers fitti jer...
ialah anak baru sorang kan...mestilah buat yang terbaik....



20 comments:

  1. part pssst* tu yang tak leh tahan.hahahahahaha.
    kalau dulu kecik akak jaga Aqid, mesti nama kita juga ada di ruangan itu.huhu.

    ReplyDelete
  2. kita dah agak dah mase bace entri pasal 'kerja baru' tu.. makin busy kak long sekarang la ye.. kita pun ade orang offer nak jadi babysitter tapi tak berani nak amik lagi..

    ReplyDelete
  3. psstt.. kakpah dulu minum susu cap gantung. pakai cawat jer sebab disposable diapers takde wakakaka..
    kaklong, makin bizi lah kau. samo bizi ngan kpah ni ha..

    ReplyDelete
  4. yeay!!! kutam ado geng bebird dah!

    ReplyDelete
  5. pssst pssst yang ' anak baru sorang kan...mestilah buat yang terbaik....
    ' aku sangat setuju!!
    .
    .
    dah masuk anak ke 5...
    brand Giantt jer....

    ReplyDelete
  6. Padanla xnampak2 bbrp hr ni....makin bz la kaklong huhu

    ReplyDelete
  7. kak long..raso dah komen tadi..mano lak poi e..
    harap2 faress serasi ngan kak long

    ReplyDelete
  8. Dulu-dulu Dumex aje yang kita telan. Sekarang dah macam-macam tapi dari sumber yang sama. Lam mim ba wau jugak...


    hehehe...

    ReplyDelete
  9. @shaza,
    pendapatan sampingan..:)

    ReplyDelete
  10. @kakpah,
    tu la bezo dulu ngn skrg kan kak?

    ReplyDelete
  11. @DrS,
    apa2 pun blh..janji beralas kan,kan...!

    ReplyDelete
  12. @mimi,
    ado yg lobih membz kan...!!!

    ReplyDelete
  13. @cklah,
    lagi pun memang suka kan budak2...:)

    ReplyDelete
  14. @reen,
    hahhhh...iya la kan...hehehehe!!!!

    ReplyDelete
  15. anak saya kaklong nk tak...hahaha

    ReplyDelete
  16. @bada,
    kalau nak bagi apa salah nyer...!heheheh!

    ReplyDelete