penaja utama

16 February 2012

fire..fire...!

uishhh..dah lama betul tak bersiaran...
malas betul nk update,sebenarnya banyak jugak benda yang nak diriakkan paparkan..
tapi tugas kaklong membataskan semuanya....penat wehhhh.....huhuhuh...!

nak cerita gak apa yang berlaku petang semalam....
bukit depan rumah kaklong ni semalam terbakar.....
petang semalam kaklong keluar beli barang2 keperluan...
tak lama pun,adalah dalam 1jam kaklong keluar,
alik2 tengok orang ramai kat luar..ada kereta bomba lagi....



masa ni tengah sedut air kat pili bomba tu...




bukit yang hangus terbakar...
cepat betul api merebak,kebetulan petang semalam angin kuat,sebelum hujan turun...



gambar yang bertanda bulat tu,api masih merebak..
ada 3org bomba sedang memadamkan api secara menual...
sori lah..kaklong ambil gambar guna HP cap ayam...tak jelas...
hehehehehe

sayangnya masa kebakaran berlaku kalong tak ada,dapatlah ambil gambar sisa2 nya sjh..
jadilah kannnn....

ok,sekain shj lapuran dari karam singh walia  kaklong untuk hari ini...
roger...n..out...

18 comments:

  1. sekarang ni memang musim panas membahang kak long.. pokok kat rumah kita ni pun macam terbakar je rupa.. tak sempat nak siram..

    ReplyDelete
  2. Kebakaran yang sedikit boleh menjadi besar dalam cuaca yang membahang sekarang.

    ReplyDelete
  3. uiks, bukit terbakar? nasib jauh dr rumah...

    ReplyDelete
  4. Aik, bukit pun boleh terbakar? hehehe...

    ReplyDelete
  5. bukit terbakar panggil bomba
    bomba datang berlumba-lumba





    kanda, rmh nenek sara kenduri kawen mggu dopan balik tak.

    ReplyDelete
  6. paparazi terlewat tiba di tempat kejadian hehehe

    ReplyDelete
  7. nasib baik api tu tak smpai umh kak long.

    ReplyDelete
  8. kakcik,
    memang panas sngt kan...

    ReplyDelete
  9. kakngah,
    tak kot along kau tak do....

    ReplyDelete
  10. cklah,
    inda tukang sapu tu,pergi bako sampah kat tepi bukit tu...huhuhu!

    ReplyDelete
  11. kak long bukit pun risau yo tu kak long.nasib baik dah padam maso kak long balik yo

    ReplyDelete
  12. kakerna,
    iyo teh kak oii..gisau gak hari tu...huhuhu!

    ReplyDelete