penaja utama

28 November 2011

selamat melihat dunia!

agak lewat mengupdate hari ni...
gara2 semalam separuh hari masa dihabiskan di hopital sg.buloh..keletihan...heheheh!
alhmdulillah..kakngah adik ipar kaklong selamat melahirkan anak ke-4 nya...
dapat baby girl lagi,setelah 3 anak yg terdahuluannya semuanya hero-hero....
tak kisah lah anak apa pun erk,janji keluarnya sihat dan selamat,termasuk lah mummynya...

letih kaklong bukan nya apa,penat melayan kerenah anak2....sebab hospital sg.buloh tak membenarkan kanak2 bawah 12tahun masuk,so kena lah bergilir-gilir masuk...lagi pun kaklong masuk 2x sebab masa melawat tak diteruskan pada hari minggu,macam hospital2 lain...tapi ada hospital lain yang melonggarkan kanak2 boleh masuk pada sabtu dan ahad dan cuti am,tapi hospital sg.buloh ketat sungguh kawalan nya...ermmm..apa2 lah...
kaklong terfikir macam mana lah agaknya yang bawa anak,tapi tak ada siapa yang nak tolong jaga...
aduhhh...kita pergi hospital bukan nak menadih kat sana...atau nak pergi bawa budak2 main2 kat sana,kita nak pergi melawat,kalau tak ada hal,tak kose nak menadih melangngok kat kat sana..yer dak?
eh,kelaut pulak kau kaklong..heheheh!!


baby girl kakngah..
berat 3.58kg!
montel sungguh!

papa yang lebih2 bila dapat baby..
dia memang macam ni,kalau ada baby,hidungnya tak boleh lepas asyik letak kat tepi mulut baby...
ko orang jangan tanya yer kaklong bila pulak....
heheheh!!

tu peace jari adiknya belakang kepala abangnya....
heheheh!

ok lepas ni tunggu pulak kelahiran adik ipar kaklong yang no 2 tu hujung tahun ni......
tahun ni papa dapat 2 orang anak buah sekali...
untuk pengetahuan semua,anak 2 buah tak pandai pangggil kami paklong dan maklong....
dia orang hanya tahu panggil papa dan mama....

25 comments:

  1. kak long bilo lagi? ;p

    sodap dapat pegang dan bau baby baru..

    ReplyDelete
  2. Kak long..tahniah buek kak ngah dapat baby baru dan selamat duo2 e.
    akak nak sms kak ngah..tah mano pulak no.tipun e..raso macam ado..
    kim salam ngan kak ngah kak long..
    insyaallah dah sebulan umur baby nanti..akak nak poi tengok kek rumah kak ngah tu..tunggu sebulan tu sobab nak bagi kak ngah sihat lu..he he

    ReplyDelete
  3. aku nak kopipes...
    " kak long bilo lagi? ;p"


    panjang tak dia??
    macam mak dia??

    ReplyDelete
  4. sedapnya bau baby.. bau syurga..

    ReplyDelete
  5. geramnyaaaaaaaaaaa tengok pipi dia!!

    ReplyDelete
  6. Semangatnya baby.. Bau baby memang best..

    P/s- kak long, bang long takdo hint2 ko.. Nampak cam berhajat je tu.. Ngehngeh...

    ReplyDelete
  7. Kirim salam kat Ngah ya Long...tahniah!

    ReplyDelete
  8. patut kita picnic dulu kat hospital tu kaklong, bawak bekal siap2..hi2..org nk bsalin 1/1/2012, tapi taknak lah sakit 3hr 3mlm mcm si fina dulu tuh..huhu..

    ReplyDelete
  9. ooo..kakngah tu adik ipar kaklong ek...dah bersalin dah...
    wow..3.58!! tahniah kakngah...

    sepital gomen mmg camtu kot...huhu...

    ReplyDelete
  10. kasih iub,
    kaklong dah pencen....heheheh!

    ReplyDelete
  11. kakerna,
    best ea cik erna nak datang!
    heheheh!!

    ReplyDelete
  12. drsinga,
    aku dah tak kose,dah nak masuk 40..nanti marah misi2 kat klenet tuh...heheheh!!


    belom besar tak nampak panjang nya..kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  13. shaza,
    kaklong dah nak msk 40 la shaza..malas dah..dah tuo...hahahah!!

    ReplyDelete
  14. az,
    harap2 la besalin 1/1/12...sonang sekali besday ngn fina...hahahah!

    ReplyDelete
  15. cklah,
    insyallah...











    *maaf tertinggal komen..hehehhe!

    ReplyDelete
  16. aanie,
    kat selangor jer ni kot,kat negeri lain tak pulak!
    ermmmm....!

    ReplyDelete
  17. mak ai beratnya. Patutlah montel.

    Anak saya semua bawah 3 kg kecuali yg sulung.

    ReplyDelete
  18. Ha'ah nak tanya soalan yg DrSiinga kopipes tu.

    Jawab kaklong jgn tak jawab.

    psst - kalau buat minggu ni, pertengahan raya tahun depan keluarlah ... hehehe

    ReplyDelete
  19. tahniah Long dapek anak buah baru


    osah montel ea... kakngah sihat tak, kirim salam ngannya ye

    ReplyDelete
  20. bersalin normal ke..

    baru tau kakngah adik ipar
    ingatkan adik kandung :)

    ReplyDelete
  21. Rindu pulak nak timang2 baby.. baby kita dah besar dah kak long.. :D

    ReplyDelete