penaja utama

15 November 2011

hari sabtu dan hari ahad...

Cerita hari sabtu....
ada walimatu'urus jiran kaklong...
bukan majlis perkahwinan anak nya tapi adiknya...
walaupun hari hujan ramai jugak tetamu yang hadir.....


perantin,serba merah gitu...
alamak lupa pulak nama perantinya....heheheh!!
anyways...selamat perantin balu baru

lepas tu,kakyien ajak cari peralatan untu exam nya...
tanya budak2 kecik 2 orang ni,nak pegi mana?
Giant!...
tu lah tempatnya yang dio orang tahu,yang sebenarnya bukan apa,nak main2 kat food court nun...
layan kan ajar lahhhh..!

sambil tunggu budak2 ni main2 kat situ,kaklong layan ABC+eskem ni....
sodap!
hanya RM2.90...
sebab nak layan eskem kat iceroom nun,belom tercapai lagi hajat ni...heheheh!
wah! kan main bosa selero kau kaklong?


Cerita hari ahad pulak...
pagi,kaklong merajin kan diri buat nasi lemak pandan dari blog kakpah nun...
hasilnya?
memang tak mengecewakan...
budak2 ni makan bertambah...:)
ingat malas nak masak untuk lunch...
sebab,masih kenyang makan nasi lemak tu.
dah dinamakan rezeki...
jiran sebelah rumah ulur pulak....

nasi dagang....
katanya kari ikan tongkol tak ada,yang ada kari daging & kari udang...
alaaa..apa2 pun boleh..janji nasi dagang..kaklong memang suka nasi dagang ni...
nak2 yang terengganung punya...

tak lama lepas tu,jiran selang sebuah rumah bagi ni pulak....

pengat pisang...
dah lama gak nak makan pengat pisang,tapi yang dicampor dengan mee loka siput.
ishhh...banyak pulak cengkadak kau kaklong......heheheh!
bukannya apa,kat sini susah sangat nak cari pisang nangka,sebab pisang nangka shj yg sedap dibuat pengat+mee siput tu...

ALHAMDULILLAH...
ini semua rezeki kaklong anak beranak...
lepas ni kaklong giliran kaklong pulak nak membalas....
tak kan nak pulang kan pinggan kosong pulak kan?
heheheh!

ermmmm...menu apa yer nak buat?

32 comments:

  1. Agaknya Kaklong ni menaip tergesa2 ya?? :)

    Kakcik suka nasi dagang dengan lauk gulai tongkol.

    ReplyDelete
  2. kakcik,
    kesalahan nya ada ke kak?
    cer bagi tau...
    heheheh!

    ReplyDelete
  3. Singgah blog kak long pg2ni belum bekpes tau.. bertambah2 laparnya tgk makanan. Hihi..

    ReplyDelete
  4. zefa,
    saja nk buh pasal makan2 ni,sebab tak tau dah nk buat n3 apa...heheheh!

    ReplyDelete
  5. teringin gak nak buat nasi lemak pandan tu.. cantik color dia.

    ReplyDelete
  6. yan,
    cuba yan,sedap!..senang jer bahan2 nya...

    ReplyDelete
  7. syida,
    kek ceklet?
    penah buat ke?
    ke kek gula hangus...?
    heheheh!


    miss u gorjes1

    ReplyDelete
  8. omak kakpah dulu goma buek pongat mee siput tu. Toringat pulak dah. Kau buek kaklong.. nanti dah siap pangge kakpah.

    ReplyDelete
  9. kakpah,
    aiyooo..malu ghaso ea nk pangge otai ghaso masakan kaklong...heheheh!

    ReplyDelete
  10. perghhhh....sodap lak ha nengoknya...
    long...nnt den nk singgah lombah....ado kek situ x wiken ni?

    ReplyDelete
  11. bulan doblas ni digalakkan gi kenduri pakai skirt~sebab musim tengkujuh nak datang~keh keh~

    ReplyDelete
  12. mimi,
    aiyooo...den nunggu kakngah besalin sok baru den poie,apo2 pun selamat mengosok phorut org lombah.heheheh!

    ReplyDelete
  13. bujalX,
    jinjeng jer kain tuhh..heheheh!

    ReplyDelete
  14. syoknya jiran kaklong...berbalas makanan....blh mkn yg lain2 sokmo...

    ReplyDelete
  15. aanie,
    kadang2 kaklong pulak yg naik segan...heheheh!

    ReplyDelete
  16. Giant kat mana tu ada tempat permainan utk budak2? Giant sini takde. Kalau nak main kena pergi Carrefour atau JJ

    ReplyDelete
  17. Baguslah jiran2 kaklong. Macam bulan puasa pulak hulur2 makanan.

    ReplyDelete
  18. yb,
    gaint kat serdang..dekat dengan pasar borong selangor tu...

    ReplyDelete
  19. yb2,
    tu lah,kadang2 kaklong pulak naik pening,nak balas apa pulak...hehehe!

    ReplyDelete
  20. nasi lomak pandan...hmm..nak suh wife buek gak la...

    ReplyDelete
  21. smlm jiran bwh ni hulur agar2..
    :P

    ReplyDelete
  22. Esok ada port luck nasi lemak di bilik guru ckLah. Ada yang bawa timun je, ada yang bawa papedom je, ada yang bawa telur rebus je.....


    ckLah dema suruh bawa sambal tumis sotong! Tak aci! Mentang2 cikgu baru...huhu

    ReplyDelete
  23. kak long..akak dah buek dah mee siput campur pisang nangko tu..soba kak long selalu sobut..teringin pulak akaka nak buek..he he

    ReplyDelete
  24. cklah,
    kaklong tahu kenapa?sebab sambal sotong cklah yg terbaekkk!!

    ReplyDelete
  25. chanteknyer pengantin pakai merahhhh...sukerr..!!

    ReplyDelete
  26. merahnya mak ngah!


    pengat pisang! sedapnya....

    ReplyDelete
  27. reen,
    macam zaman dulu...tapi skrg dah pames balik heheheh!

    ReplyDelete