penaja utama

02 August 2011

kenduri menyambut ramadhan


alhamdulillah....
kita berada dihari ke-2 dalam bulan ramadhan...
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dalam hidup kita...
insyallah...

maaf kepada semua...
kiranya kaklong kurang menjengah blog kalian...
kaklong akan terjah juga kiranya berkesempatan,walaupun tak sempat nk mengomen...
ada tugas yang lebih penting untuk kaklong selesaikan...
maaf sekali lagi....

cuma kaklong nak ceritakan sedikit..
kisah kenduri tahlil,kat rumah mertua minggu lepas...
disebabkan kakngah,dah bercerita...
so,kaklong buat saja n3..
tak sempat nak bercerita panjang...


antara menu yg disediakan....
kari daging,terung goreng tauchu,gulai ikan tenggiri+kambas,ayam goreng berempah,santan durian,sambal belacan+ulam2an,ikan masin & tembikai....



kenduri kali ni hanya bacaan tahlil sahaja..
ayah tak buat bacaan yaasin seperti kenduri sebelum nya...

kaklong tak sempat nk ambil gambar makcik2 yg tengah memasak...
kaklong dan adik sibuk menyiapkan minuman pagi untuk semua...
harap sedia maklum photographer nya ontheway...

kenduri selesai dalam pukul 2ptg gitu...
bila semua tetamu dah pulang...
kaklong bersama ipar duai...
kenduri lagi...
kali ni kenduri durian...







sila kenal pasti perut siapa dan tangan siapa tu yer...
maaf la ngah..tanda good tu separuh jer...
hahahaha!!!
melantak la kami sampai tak lalu lagi..
apa yg penting....!!

freee....!!!!

16 comments:

  1. meriah makanan.. santan durian tu macam pengat ke?? kita tak pernah makan..

    ReplyDelete
  2. saja tu kan.. sabotaj ibu jari den.. hahahah!!

    shaza : santan dian tu cam gulai. tapi mantah. aku tak makan pun lauk tu haritu.. lupe. kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  3. tak pernah try makan durian masa puasa ni...:P

    ReplyDelete
  4. kesiaannnn DakNgah hilang jari!

    ReplyDelete
  5. ada lagi ke org jual durian time posa ni?

    ReplyDelete
  6. kakcik,
    durian pak mertua memang sedap!..:)

    ReplyDelete
  7. shaza,
    kangah dah jwp kat bwh tu...:)

    ReplyDelete
  8. mimi,
    cukup2 yo..tak ado lobih...lain kali yo..hahahah!!

    ReplyDelete