penaja utama

09 March 2011

orang lain,dah lama...aku baru nak terhegeh-hegeh...!


orang lain dah lama tau masak benda ni...
kaklong baru nak terhegeh-hegeh...
napo?
1.papa tak suka sangat,dia cakap,
"daripada buat ni lebih baik buat mee kari,lagi sedap"
pada hal tekak dia memang tekak melayu....
heheheh!!!

oleh kerana kakyien suka sangat nak makan,dan selalu pelantak kat telinga mama dia..suruh buat..
kaklong buat kan juga la,selalu kalau nak makan,benda ni..datang rumah mak ngah ke,tak pun suruh mak lang ke yg buat....
tapi sampai bila pulak nak menyusahan mak sedaro eh...kannnn...?

walaupun dengan benda ni jer...





malas betul kau ni kaklong..
guna yg instant jer...
heheheh!!!

tak per janji boleh makan kan?


boleh laaaa...

kata kakyien sedap maaa...
hah...kau kak,semua nya sedap..
masak sendiri malas.....
hahahahah!!


*buh gak daging cincang,gambar tak sempat nak ambik*

30 comments:

  1. nampak menyelerakan betull nih ! huhuh :)

    ReplyDelete
  2. tahniah kaklong..okaylah tu,jgn putus aso..buek je selalu..dulu2 abg kat rumah ni mcm tu jugak..semua nak di melayukan..lama2 dio okay..sesekali kaklong buek spaghetti goreng pulak..selamat maju jayo kaklong..:D

    ReplyDelete
  3. org lombah pn berspegethi bolongeh hrtu.. tak mkn nasik memasing.. kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  4. den br buek kak aritu...jd tidak terliur bila nengok hihihi

    ReplyDelete
  5. Saya yak mkn sapegeti ni kak long. tp sbb husband suka rajinla masakkan unt dia skali 4 kala. terima kasih prego. haha ccam iklan x?kih kih

    ReplyDelete
  6. kak long, den pun guno sos prego yo.. tak koso nak blender tomato tu..

    ReplyDelete
  7. sangat ngelat kan!!! :)

    sonang sangat !!
    beli daging cincang beku tu..
    kasi defros..
    bukak botol..
    campur !!!

    kalau kat kedai.. mau terebang 15 hinggit !!

    ReplyDelete
  8. kalau nak sedap lagik, tumis bawang merah+bawang putih (cincang), buh Prego, buh sikit cili giling, masukkan daging cincang/meatball... makan pepanas. perghhhh terangkat!!!

    ReplyDelete
  9. kak,
    kita buat kuah spageti ni from scratch tau walaupun kita tergolong dalam kumpulan tak pandai masak.ini je speciality kita.
    nak suruh masak lomak, den tak pandai kak.

    ReplyDelete
  10. kakyien kato sodap mako sodap la tu kaklong... buek la selalu

    ReplyDelete
  11. singgah bagi maklumat..kaklong cubo cr n3 maklumat PREGO kek blog eseyh...

    ReplyDelete
  12. kak long..anak2 memang suko makan bondo alah ni kan..akak pun ado yo buek..budak2 ni suko makan..

    ReplyDelete
  13. Akhirnya Kak Long buat jugak... hehehe..


    Plan nak buat tapi jenis lain sikit. Tunggu abg balik.kita guna tomato puree jer kak long.

    ReplyDelete
  14. terliur tengok entry kali ni.hee :P

    ReplyDelete
  15. kakanim,
    masuk ni dah 2x buek tu kak,budak2 ni yo yg makan...papa ea tak nak!

    ReplyDelete
  16. kakngah,
    dio org suka tak po...!

    ReplyDelete
  17. mimi,
    tak po..klu rajin buek..kaklong ni maleh nak layan bona ea...

    ReplyDelete
  18. fazemy,
    tu la kekadang pengaruh suami ni kuat,
    klu dia suka nak makan..kena la kita buat kan..kannnn?

    ReplyDelete
  19. drs,
    terbang 15hengget sorang...kalau dah 4 orang...maun rabak poket..!

    ReplyDelete
  20. rosie,
    memang kaklong tumis bwg,cili kering sikit..just tambah pergo tu je...heeheh!!!

    ReplyDelete
  21. ibuintan,
    tak koso kaklong nak buek selalu kak..

    ReplyDelete
  22. tasikM,
    main campak2 jer kan..:))

    ReplyDelete
  23. kakerna,
    masaalah ea kak,budak2 ni yo suko...papa ea?
    dah kono masak yg lain..kan byk kojo jadi ea...kan kan kan...!

    ReplyDelete
  24. reen,
    buat kerna ank2!!, reen..klu tak koso kakalong

    ReplyDelete
  25. shah,
    tak per..shah tak preggy..klu tak jenuh gak nak pos...heheheh!!!

    ReplyDelete