penaja utama

24 February 2011

tahu@tauhu


dulu-dulu masa duk bahau...
kalau teringin sangat nak makan tauhu sumbat,senang jer nak cari tauhu...
kat sini senang jugak,tapi susah jumpa tauhu yang masin...
kalau pergi kat pasar kajang tu,lambat sikit,mesti dah habis yang masin nya....
bukan lewat sangat sampaii pun,dalam pukul 9pagi cam tu...tu pun dah habis...
hari tu dah teringin sangat rasanya nak makan..
pukul 8 pagi dah tercongkok kat pasar tu....nasib baik ada lagi..tu pun dah tinggal berapa-rapa keping jer...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



















*tips>>>kalau nak tahu...tauhu sumbat yang sedap dibuat dari tauhu yang masin..:))



22 comments:

  1. kek sini pun payah nak dapek tahu masin..
    kek kampung kito yo sonang eh kan...

    ReplyDelete
  2. tips yg baru saya tau kak...

    errr..






    tp saya tak makan tauhu


    :p

    ReplyDelete
  3. mak ai..sedapnya..pos la kak.. :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya..my fav..tibe2 rindu tauhu sumbat arwah atok..:)

    ReplyDelete
  5. huhu, baru tahu kenapa.. dulu kita selalu tgk mak kita buat.. pas die beli tauhu sementara nak tunngu masak, die rendam tauhu dalam air pastu buh sikit garam.. tak pernah pulak nak tanya nape die buat camtu..

    ReplyDelete
  6. kena percaya kak long dh ada HB :)



    antar sini sikit...kecor ayo liur ni...hihi

    ReplyDelete
  7. homaak aih..den bapak la suko tauhu sumbek ni..memang sodap..laei lak kok dapek makan time minum potang...mmg sodap mek amek la..:)

    ReplyDelete
  8. baru tahu ada tauhu

    yang masin dan tak masin ye..

    Jom baca: MENGIDAM SERI MUKA

    ReplyDelete
  9. ada tauhu masin?
    ada beza kaler tak?

    ReplyDelete
  10. kak long..tahu masin yang kuning tu ke..baru lah akak tau ado tahu masin..
    kalau akak kato..tahu goreng dengan tauhu lombut yo..

    ReplyDelete
  11. apa beza dan rupa tauhu masin tu kak long?


    yang saya tahu tauhu putih tu jek..

    ReplyDelete
  12. kakngah,
    memang pun...payah na...!

    ReplyDelete
  13. penyejuk hati,
    kat UK ada Tauhu tak?

    ReplyDelete
  14. shaza,
    yg rendam tu lain...
    yg ni ori punya masin...sedap!

    ReplyDelete
  15. bada,
    saje suka2 try....blh pulak masuk...!:))

    ReplyDelete
  16. rama2 ungu,
    kalau dapek yg free,laie sodap kan?
    hahahah!!

    ReplyDelete
  17. Ati masrif,
    nti klu g pasar mintak yg masin nya yer....!

    ReplyDelete
  18. kakerna,
    tak kak,dio putih cam biaso...cuma dio masin yo...tapi ado yo tahu yg siap goreng tu yg masin ea...!

    ReplyDelete
  19. syida,
    ada..
    yg sudah digoreng kekuningan...
    yg belum digoreng putih.....!

    ReplyDelete
  20. reen,
    memang tak de beza,
    yg beza rasa nya shj..:))

    ReplyDelete