penaja utama

07 February 2011

kakngah in the house...kaklong..?


wahhh...!!
dah bersawang-sawang laman sesawang kaklong...
akibat kaum lain yg beraya...
maka dijalan raya penuh dengan kenderaan orang-orang melayu yang sibuk nak balik kampung...!
termasuk lah kaklong & family...
kekekeke...!!!
maka blog buruk kaklong ni pun terbengkalai la selama seminggu...
cikencop tu pun dah basi...
hahahahhhhh!!!!

petang semalam,sebelum maghrib....
kaklong sekeluarga selamat sampai balik kekajang....
alhamdulillah....

sebenar nya tak de apa yang menarik sepanjang bercuti dikampung pun....
cuma dapat la melapaskan rindu kaklong pada mak kaklong...
walaupun boleh dikatakan setiap hari kaklong akan call mak...
tapi bila dapat jumpa lain rasa nya...
dapat peluk dan cium mak puas-paus....
kalau boleh nak tidor celah ketiak dia....

tapi...
kaklong ada mentua....
harus cuti dibahagi dua....
dah tentu kakngah, mamafina & induk ada balik...
maka ramai la cucu2 atuk memeriah kan rumah atuk...
dan dengan bangga nya menyepah-nyepah kan rumah atuk...

dalam masa bercuti ari tu,sempat gak kaklong menghadiri jemputan majlis perkahwinan,
anak seorang rakan lama kaklong semasa dibahau dulu melangsungkan hari bersejarah beliau...
majlis diadakan di IPD JEMPOL,SERTING....
semoga NABILA&suami bahagia hingga kerakhir hayat...
walaupun tak sempat menunggu waktu bersanding,
kaklong sempat bergambar bersama nabila....




11 comments:

  1. mang ai...
    pengantin lentok manjo kek bahu klong.. hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. dah lama tak tengok muka cun kak long!

    ReplyDelete
  3. muka kak long mase muda2 dulu mesti macam anak kak long tu kan.. memang best balik kampung jumpa mak abah.. kalau ikutkan tiap2 minggu nak balik.. sape yang duk dekat ngan mak abah tu untung kan..

    p/s- kak long dulu sekolah kek mano??

    ReplyDelete
  4. kakngah,
    kaklong tak suruh yo..!
    dia yg rela...heheheh!!!

    ReplyDelete
  5. shaza,
    ramai kwn2 sklh kaklong ckp cam tu...rupa kaklong masa sklh sama jer mcm anak kaklong...

    p/s..dulu sklh kat pahang...

    ReplyDelete
  6. en_me,
    jgn tak caya...heheheh!!!

    ReplyDelete
  7. kak long..cuti ni pun akak tak bojalan..takut teperangkap jem..cuma poi kenduri yo..

    ReplyDelete