penaja utama

07 November 2010

kesini lagi..!

salam..
-
-
-
-
-
-
xtvt pagi minggu....
anak-anak tidor lagi....
pepagi dah merempit dengan en.papa...
kemana?
kepasar tani beranang...
lepas tu singgah di semenyih.....
rupanya kat sana pun ada pasartani....

tapi...
apa yang best...
dah lama tak merempit.....!
rasa macam baru2 khawin dulu...ahaks..!

tadi beli ikan baung...tak tau nak bila nak masak...
ayam pencen tengah megelegak atas dapor tu...
tak tau la nak jadi gulai ke rendang......


nampak nya hari ni duk rumah jer la...
cuaca pun macam tak mengizin kan nampaknya....
lagi hari ni la nak megosok baju kerja en.papa bagai....


tapi semalam....
en.papa bawak kami sekeluarga kesini lagi....
walaupun dalam perjalanan kesana hujan lebat...
hati dah mula tak seronok.....
bak kat en.papa...pergi jer la dah terlanjur keluar ni....

alhamdulillah....
kat sana tak hujan.....
maka berondam la bebudak ni sampai potang.....


sebaik abem kakngah tak do....
kalau tak kami dah mandi manda bersama disana.....





makan yg dibawa,ayam goreng halia&kerabu sotong...
makan besama nasi putih....
licin..!



kakngah...! bosa tak ikan tu....
kalau dapek kat adep&adef...mesti seronok diaorang....!



amacam..!
bila lagi kita nak pergi kesini erkk...!

23 comments:

  1. kak long, bab ikan baung dengan ayam pencen tu buat kita kecur air liur.. masak lemak cili api memang sodap.. kalau ade tempoyak lagi sodap..

    ReplyDelete
  2. ikan bosar tu...
    goreng pun sodap.
    apsal papa beli 1 jek
    kutam nak gak....

    ReplyDelete
  3. sodap e bocompogho...
    habih somo kocut..

    ReplyDelete
  4. kek mano ni kak long, best mandi sini ni kan.. orang lain tak do ko?

    ReplyDelete
  5. hamboii..
    kemain lagi berpiknik.

    tak roger2 pun..

    Kena selalu merempit kaklong. Peluk kuat-kuat jangan lepas.. hehehe.

    Ikan Baung tu ikan sungai kan? Tak pernah makanlah..

    ReplyDelete
  6. kak...semalam kita berjiran....muahaha....kecik jer dunia ni....hehehe....
    apapun...salam kenal...:)

    ReplyDelete
  7. kakngah,

    bukan papa beli la...kengkawan eh bagi:)

    ReplyDelete
  8. kakpah,
    'becomphgo'....!

    uishhh..!dah lamo tak donga pekataan tuu..

    ReplyDelete
  9. ibuintan,
    kek sungai congkak,hulu langat...
    ramai yo orng bu,kawsan eh luas tu yo mcm tak nampak ramai org...

    ReplyDelete
  10. reen,
    lain kali kita roger2 erk...hehehe



    memang ada tak makan ikan sungai ni...

    ReplyDelete
  11. iman,
    yer la tak sangka betul...
    kalau la kita kenal dari dulu kan senang...hahahah

    ReplyDelete
  12. cKlah,
    sekali sekala...
    yang penting anak seronok mak lah...

    ReplyDelete
  13. kak long..ikan baung tu salai..lopeh tu..buek masak cili api boh tempoyak..sodap..
    kek mano bermandi manda tu kak long..

    ReplyDelete
  14. kakerna,
    perghh,,,memang sodap tu kak.tapi kaklong takdo tempoyak...huhuhu


    kek sungai congkak,hulu langat...

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. lamanya tak gi mandi sungai....syok!

    ReplyDelete
  17. salam ziarah pagi..tnet slow plak

    ReplyDelete
  18. abu luqman..
    yer la dah 2 hari cam ni boring laaa

    ReplyDelete