penaja utama

12 October 2012

simpan jer lah.....buat rete...






fuhhh..dah naik bersawang balik laman sesawang kaklong ni...
hari baru dpt kuarkan vacum nak bersih kan balik...hehehe
malas betul nak update..tak tau lah apasal...
dok aktif kat fb jer...(macam lah akif sangat)...miahahhahah..


ni nak stori mori sikit...
dulu kaklong suka dok belek2,blog masak memasak ni...
suka cuba resepi baru....terutama bab baking mem baking...
masa tu teruja sangat nak buat tapi oven nya tak ada...

dari sehari kesehari duk bodek cik abang mintak beli kan...
tunggulaaahhh....tu jer lah alasan nya(yg beno alasan tak cukup duit)hehehe..
kadang2 tu kalau pergi beli keperluan dapor kat shoping kompleks...
mata ni asyik dok tengok jer oven2 yg ada kat situ...
tangan ni asyik dok gatal2 jer kebek2...
harap ada org yg sudi nak beli kan...
tapi....hampaaaa...huhuhu...


satu hari,masa tu baru seminggu umat islam berpuasa...
kaklong balik ke kampung(umah mak kaklong)...
dalam perjalan balik ke kajang ni...
tetiba en.suami singgah di tesco...
kaklong tak tanya pun nak buat apa singgah situ....ikut jer.....
last2 tengok dia bawa kaklong kat area oven tu..suh kaklong pilih yg mana nak...
mak aii..pucuk dicipta....hehehe!

zassss..terus mintak..."nak yg ni lah..."
"ok.."katanya..
"nanti rajin2 buat kek tau.."katanya lagi...
siap dengan sengeh2 lagi kaklong cik abang sound mcm tuh...


dan....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


setelah 4 bulan dibeli...
inilah hasilnya...masih dalam kotak...tersimpan dalam stor....hahahaha!

25 comments:

  1. hahahaha!!!!

    abang adi ko tau tak ianya masih bersih berseri di dalam kotak?!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tauuu...
      dia asyik2 perli aku jer...hahahah

      Delete
  2. wah... buleh la buek ayam golek rayo haji ni dgn teknik panggang, grill, kukus, panggang, grill, kukus.... kukus!!!
    muahahaha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh...
      tah bilo lah gek ea ngah...

      Delete
  3. Kakcik pun ada oven yang lamaaaaaaa tersimpan dalam kotak. Mujur anak kakcik si Bangcik suka buat kek, akhirnya bergunalah juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,bangcik pandai bt kak yer kak...bagusnyaaaa..

      Delete
  4. hee...biasalah tu..bila tak ada, selalu mintak..bila dah ada duk lah kat situ dia...

    ReplyDelete
  5. kak long, try la buat macaroon.. hehehee..

    ReplyDelete
  6. assalam kak long.akak dulu memang suka buat kek..kuih raya ni..lom ada anak pun akak dah rajin dah he he..tapi akak guno dapur gas tu..lamo2 abang akak kesian pulak guno dapur gas..dio bolikan oven letrik..dah pindah somban baru akak boli oven lain..lamo boto tahan e kak long.bejaso deh kak long akak rajin baka kek

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...kaklong ni tibo lah maleh ea..kok tak maso tak do ari tu merengek-rengek nak an nantang tu..da ado ni lah jadi ea....hahaha

      Delete
  7. Wakakakakakaka...kaklong! Tak patot tau, 4 bulan simpan dlm kotak lagi...miahahahahah...

    Wife saya pulak jenis yg teramat rajin mem-baking :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni nak nuntut ilmu dgn mummy boleh?...hahaha

      Delete
  8. hehehe mujur sampai skang saya tak beli beli oven. Takut berjangkit plak. Hahaha!

    ReplyDelete
  9. hahaha..terbaekkk la kaklong.....

    ReplyDelete
  10. haha..tergelak saya sorg2 baca citer kak long...test tgk...berfungsi lg tak oven tu...nasib baik bkn makanan,kalau tak mesti dah xpired

    ReplyDelete
  11. kak, simpan 4 bulan still ok lagi.
    kita simpan oven yg sebijik macam akak since kawin, pastu baru bukak bila preggy riffa sebab dok kemaruk nak masak dulu.and skg da simpan balik.da setahun lebih di atas cabinet sana.hehehee

    ReplyDelete
  12. kak long... miss u!

    Jom membaking, tak lama lagi nak raya.

    ReplyDelete
  13. saya ada dpt satu hadiah kawin cmni kot. brand pon sama kalau tk silap. tak guna lg. hehe

    ReplyDelete
  14. kak long... bila nak update blog.. dah dapat ipad belum?

    ReplyDelete
  15. samalah dgn akk..beli oven buat perhiasan..hehe

    ReplyDelete