penaja utama

15 March 2012

dah kena beli dua....

 kakya dan dania...
jarak usia mereka terlalu dekat..
selang 1tahun 5 bulan sahaja kakya dah dapat adik....
kaklong memang tak menyangka sebenarnya nak beranak rapat-rapat...
contohnya kakyien dengan haziq,beza umur dia orang memang ketara...
selang usia 6tahun...
itu pun sebab abang(mohd khaidir iskandar) haziq,meninggal dalam usia 23hari kelahiranya...
masa tu kaklong memanag teringin sangat nak menimang cahaya mata lagi selepas kakyien dah masuk usia 3tahuun...
2tahun kaklong menunggu...akhirnya kaklong sedar-sedar usia kandungan kaklong dah 4 bulan...
tapi sayang...
dia tak lama bersama kaklong...dia telah pergi buat selama-lamanya...alfatihah..
(tunggu mama dipintu syurga yer sayang)...
dek disebabkan teringin sangat nak kan anak lagi...
selang 3 bulan selepas tu..kaklong disah kan mengandung lagi...
alhmdulillah...
tapi dugaan menimpa lagi...
buah pinggan haziq,disah kan rosak sejak dia lahir lagi..
dan di HKL lah dia menjalani pembedahan membuang sebelah kiri buah pinggannya,sewaktu beliau berusia 6 bulan...
dan sehingga sekarang..dia hanya menggunakan sebelah buah pinggan sahaja....

alamak..meleret-leret pulak kaklong ni...
huhuhuhu..!



yang sebenarnya kaklong nak cerita pasal ni..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
 susu Dutch Lady perisa madu..


dari lahir memang lah kaklong bagi susu ibu..kepada semua anak2 kaklong.
dulu masa usia dania 1tahun lebih..kak ya pulak 2tahun lebih,,,
kaklong hanya beli satu bungkus sahaja...senang kongsi jer...
sekarang umur dania 2tahun lebih,kakya 4tahun...
kaklong dah kena beli 2 bungkus..
maknya dalam satu bulan 2bungkus Dutch Lady 123 dan 2bungkus lagi Dutch Lady 456...
anak kaklong tak minum susu yang mahal...
jadilah..ini sahaja yang mampu untuk disediakan...
janji dia nak menyusu...
kok nak susu yang maha2.
parah den.....
huhuhuhu..!

18 comments:

  1. mahal ko.. murah ko.. samo yo deh.. susu lombu hihihi!!!
    kutam dah tak mnm susu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masaalah ea,kaya tu payah na nak bonti nyusu..kehkehkeh!

      Delete
  2. Semoga Haziq dan adik beradiknya dapat menjalani kehidupan dengan sempurna. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. baru tahu psl cite kaklong ni...:(


    samo la kito...sy pun bg susu dutch lady je....nasib baik adam x memilih susu yg mahal....hehe...

    sebulan 2 bungkus je? jimat tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu 2 bungkus memang jimat..ini kakya 2 dania 2..
      jadi 4 dik....huhuhu!

      Delete
  4. saya keliru sikit pasal cerita anak anak kaklong ni..maybe kaklong boleh ceritakan dalam next entri dalam bentuk point form...anak no berapa, yang mana satu sakit, yang mana satu gugur...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok doc,nanti klu senang2,,kaklong susun balik ceritanya yer...tapi takut ada yg boring lah pulak...heheheh!

      Delete
  5. fina pun dah start minum DL123 madu nih..kat tesco time offer dapatlah murah sikit..hi2..almaklumlah pelanggan tetap tesco.tau je bila hrga offer.xpo, 2 tahun dah bg susu free.time ni lah melabur beli susu topung lak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong dah lomo tak boli kek tesco dik,boli kek melinimiun yo....heheheh!

      Delete
  6. Anak2 kami pun menyusu ibu. Bila dah besar aje bagi susu botol. Adam hari tu sampai dua tahun lebih masih menyusu ibu. Skrg dia minum susu dutch lady juga. Susu murah ... ngeeee

    ReplyDelete
  7. kak long..samo la kito..tapi anak2 akak copek berenti menyusu..tak taulah sumo camtu kok buek an sebotol tu membazir yang lobeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 kaklong lak memang kaklong bonti an..dah tak dayo nk mengunjun yo kak,tapi kok buek susu boto tak ponah lak tak abih....yang parah ea nak boli tiap2 bulan tu(alamak nungkit pulak...huhuhuhu)

      Delete
  8. Alfatihah untuk naka kak long yang dah pergi..memang arwah akan menunggu kak long dipintu syurga

    ReplyDelete
  9. semoga Haziq membesar dgn sihat yer kak walaupun dgn sebuah buah pinggang...amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq uncle..(haziq yg ckp)
      aminnnnn...

      Delete