penaja utama

17 October 2011

rezeki jangan ditolak....

alhamdulillah...sakit kaklong semakin pulih.terima kasih doc,sebab rajin sms kaklong tanya kaklong dah ok ke belom...benar lah agaknya,sebagaimana yanag doc katakan,kaklong ni stress...iyalah doc,bila kaklong rehat lama2 sikit baru terasa hilang sakit ni......kaklong terharu ...i lebiu lah doc... :)



bila dah beransur pulih,maka selera makan pun bertambah(tapi berat badan tak gak bertambah-tambah)heheheh...!


rezeki kami anak beranak minggu lepas....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
murtabak raja....
memang macam raja..tebal bukan main...
boss en.papa bagi sebagai buah tangan dari kelantan...
agak2nya inilah mutabak yang selalu orang cerita2 kan tu...
sedap...!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.seceret recipe...
chess walnut kek kot....ermmm ntah lahh
big boss en.papa yang bagi...
katanya,untuk anak2 kaklong...
penyudahnya mama dia orang yang habiskan,sebab tak kena dengan tekak dia orang...
eh,kena sangat ke dengan tekak kau kaklong?
tak lah sangat,tapi dah orang bagi kan,kena lah hargai...
rezeki namanya tu....
hehehehe!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dah nama nya anak2 tekak melayu...kena lah mama nya buat makanan sampingan lain....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pisang nipah,
yang dicelup tepung dan digoreng 
nak panggil goreng pisang ke pisang goreng?
kang ada pulak yang komplen..heheheh!
haahhh..yang ni laju jerk budak2 ni makan...
panas2 lagi sedap..nak2 pulak cuaca petang sekarang hujan...
memang sodap..!

.

28 comments:

  1. kaklong, susah nak dapek yang makan botambah tapi boghek badan tak botambah ni kaklong..

    ReplyDelete
  2. kakpah,
    tu lah pasal ea kak,payah boto boghrek badan ni nak naik...aiyooo..lah haiii...!

    ReplyDelete
  3. Budak2 kalau demam sehari je dah nampak susut, kakcik ni dah seminggu tak sihat, badan menten gebu juga...hehehe...

    ReplyDelete
  4. kakcik,
    yang tu bukan budak2,ni mak nya..heheheh!

    ReplyDelete
  5. kak long meriah tu, sesekali makan gitu best kan kak long

    ReplyDelete
  6. kasihibu,
    sesekali,rezeki org bg lak tu...hehehe!

    ReplyDelete
  7. kak long, sekarang mmg musim demam.. kita pun satu family baru baik dari demam..

    ReplyDelete
  8. shaza,
    anak2 kalong pun yang keceit2 tu tgh demam,,aiyoyooo...!huhuhu!

    ReplyDelete
  9. pisang goreng tu paling sedap tu

    ReplyDelete
  10. ko pernah makan murtabak singapura from Muar Long??


    nanti lah...
    kalau ada jeki..

    psst.. haku buat back dated entri tu... semalam aku tak tenet.. leptop haku , haku tak berani sentuh.. ber virus!!

    ReplyDelete
  11. terliur tgk murtabak raja tu...wpun sy org kltn, tp x penah try pun lagi murtabak tu..huhu..

    ReplyDelete
  12. Ohhhh..itu rupanya murtabak raja..memang tebal!

    ReplyDelete
  13. pisang goreng tu kalau pekena gan air teh hangat sedap tue.ptg ni nak pergi cari la hehe..

    ReplyDelete
  14. Pisang nipah tu suami ckLah panggil pisang abu. ckLah panggil pisang kepok. :D

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..kak long dah sihat..dah boleh makan banyak.
    akak kalau makan banyak macam kak long cakap tu mau jadi debab..he he..tu pun akak kontrol..makan nasi seminggu sekali yo..takk nak kono darah tinggi..sobab dah border..bila akak kurang makan..normal balik.

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum..
    murtabak raja memang best....sempat makan hanya sekali lepas tu tak jupe2 dah.....
    banyak kan berehat ye....

    ReplyDelete
  17. drsinga,
    aku tungguuuu..heheheh!!

    ReplyDelete
  18. aanie,
    kakalong pun 1st time rasa,memang tak mengecewakan..sedap!

    ReplyDelete
  19. dz,
    kaklong memula tengok pun jakun..hehehe!

    ReplyDelete
  20. ngah,
    kalau buleh nak yo...huihuhu!

    ReplyDelete
  21. atimasrif,
    memang pun...!heheheh!

    ReplyDelete
  22. Amy Syaquena,
    degan kopi o pun sedap...kannn...:)

    ReplyDelete
  23. cklah,
    kedua-dua nama kaklong pernah dengar...

    ReplyDelete
  24. eita,
    memang sedap..lain kali klu ada sesapa nk pergi kelanatan nak kirim la...

    tq!

    ReplyDelete