penaja utama

29 September 2011

last raya...

note~n3 panjang...jangan muntah hijau pulak yer...

hari ini..bermula bulan baru dalam kelendar islam...1 zulkaedah....
maka,tamat la bualn syawal yang diraikan selama sebulan..
hari ini,bermula episod baru,bagi bakal2 jemaah haji..
dan hari ini adalah penerbangan utama mereka kesana....
semoga selamat pergi dan selamat kembali...
serta dapat menajalankan ibadah yang sempuran...
dan mendapat haji yang mabrur..insyallah...

cerita pasal raya lagi?
yerrr..kaklong belum habis bercerita...
kalau nak diikutkan...
semua cerita ada kat sini...
tapi kaklong nak bercerita....
kalau kau orang jemu benci nak baca...
mesti baca dan tengok gak....
hahahahah!!!


lepas habis majlis kat sini...
kaklong dan along kakngah,serta anak2 bertolak naik kereta ke lembah....
nak kat sana pulak,beraya...
aikkk..kaklong,ruamah kakngah yang last sekali ke kau pergi?
sssssyyyyy...!!!
hehehehehhe....!!!!
saja jer lengah2 kan masa nak kesana...
sebab,jalan pasti jam....
orang ramai masih beraya..banyak rumah terbuka..
lagi pun dah lama tak lepak lama2 kat tempat kerja papa tu...

aduhhh..panjang pulak n3 ni...
takut ada p[ulak yang jemu nak baca...
hehehehe!!
jom lah kita layan gambar2 masa kat umah kakngah...


1.kakya ngn adef yang dapat mengendeng jap ngn atuk...
2.adef ajar kakya ng anya,main game kat laptop...
3.kakyien yang melayan laptop,
4.fina,yang tidor sebab orang lain tidor malam,dia tak tidor..heheheheh...!!
5.haziq,layan ps2 kat (adam punya)dalam bilik makngah,sebab haziq tak ada ps2...miahahhhhh...!!

abem & kakngah..
kat dapor,menyelesaikan masak,sebab kaklong dah masak ..
heheheh!!!

tu tangan yang montok sadalah tangan suami ku...heheheh!!
menu tengahari...
1.gulai ikan tenggri + kacang boncis 
2.sotong goreng kunyit
3.daging rusa black paper~abem yg masak
4.kangkung goreng~kakngah yang masak...

sila pastikan no.1 dan no.2 tu ..i yg masak okeh...hehehehe!!

lepas makan..
lepak2 jap..lepas zohor,ayah,umi dan maklang & family balik dulu...
kaklong & family balik dalam pukul 4 kot,
ingat kan nak pergi beraya ke rumah reen...
dia pulak tak ada dirumah,katanya ke puncak alam..
tak perlah ada umor raya tahun depan kita jumpa yer...

apa2 pun,minta maaf la ngah..
raya kat umah kau last sekali...
janji beraya kan,walaupun pada mulanya,kaklong tak jadi nak kesana...
:)

12 comments:

  1. tahun ni saya beraya tak sampai 10 rumah pun makcik~he~~

    ReplyDelete
  2. 23/10 nanti, Kaklong datang kan? :)

    ReplyDelete
  3. bujalX,
    makcik tak kira pulak berapa buah rumah..ngeee!

    ReplyDelete
  4. kakcik,
    tak boleh nak janji la kakcik..insyallah...

    ReplyDelete
  5. kak long..kak ngah tak kesah tu..janji kak long datang..last pun tak po..he he

    ReplyDelete
  6. tgk lauk dgg rusa tu.. lapa pulak ghaso eh..




    ponek!
    dr pg bz...

    ReplyDelete
  7. saya tahun ni.. beraya rumah saya.. mak saya.. mak mentua saya..klinik..


    pathetik kan...
    ( haku malas nak hangkut 5 orang budak( tanpa bibik( keluor beraya... )

    ReplyDelete
  8. mimi,
    ari tu kan benti kat kerinci...ckp ngn bdk2 ni,mama nak naik STAR la nk gi KJ,umah cik mimi...semua nak ikut..kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  9. kakerna,
    tu la,janji datang kan?heheheh!!

    ReplyDelete
  10. kakngah,
    laaaa..kau tak jamah ko ari tu??

    ReplyDelete
  11. dr.singa,
    alaaa..doc.masa bdk2 ni kecik jer susah sikit..dah besar besok senang la..kannnn...

    ReplyDelete