penaja utama

07 June 2011

jemu pulak...!!


huihhh...
malas betul mengupdate blog...!
minggu lepas satu n3 jer yg kaklong buat...
malas bertimpa-timpa...
bukan nya apa...
bila cik abang ada kat rumah,dia tak suka kaklong mengahadap laptop sangat....
kang kaklong ni ambil masa gak nak menaip cerita....

kang dia punya jelingan tu kaklong dah gelabah dah...
heheheh!!
sebelum angin kus2 dia datang lebih kaklong stop cepat.....!!!


tapi,pagi ni..pepagi dah mengadap laptop..
sebab?
cik abang dah habis MC nya...
dah mula bekerja hari ni..
maka,kaduk naik junjung...
miahahhhh..!!!

jadi nak menghabis kan sisa2 MC beliau...
kaklong 1 family balik kampung malam isnin lepas...
dekat highway...kereta.bersusun-susun masuk KL...
jam sampai kat depan hospital Tg puan najihah,kolo pilah...
orang lain sibuk nak balik bekerja...kaklong 1 family sibuk nak balik kampung...
yang best nya jalan tak jam jer la...

balik pun dah malam....
nak balik cepat2 pun..mak kaklong bukan nya ada kat rumah...
dia ke terengganu...mangikuti rombongan pengantin...
balik pada malam yg sama....

tidor satu malam kat rumah mak kaklong..
lepas makan tengahari...balik kerumah mertua pulak kat rokan...







alaaa..apa la kau ni kaklong...balik kampung pun nak cerita kat blog ke?
orang lain,taip2 minggu balik tak heboh pun.....
heheheheh...!!!!!



14 comments:

  1. poghut daklong kompem bercantum la tu??

    ReplyDelete
  2. kak long..tak po kak long..janji ado cerito..balik kampung pun best kak long..

    ReplyDelete
  3. kaduk naik junjung tu apekemendenye, ek?

    ReplyDelete
  4. ntahnya kaklong ni~~balik kampung pun nak cite dalam blog~~

    *gurau je~haha~~

    ReplyDelete
  5. cuti sekolah ni kita tak dapat nak balik kampung.. tak larat rase nak tempuh perjalanan 4 jam..

    ReplyDelete
  6. aku tiap tiap hari balik kampung laki aku...
    :)

    ReplyDelete
  7. kaklong, saya kalau singgah kolo pilah, saya nak belanja kaklong makan..ekekeke

    ReplyDelete
  8. kakerna,
    yg sebona ea poning nk buek cito apo kak...

    ReplyDelete
  9. areleez,
    alamak susah pulak nk xplain kat sini..heheheh!!

    ReplyDelete
  10. bujal,
    tau tak per...kihkihkih!!!

    ReplyDelete
  11. shaza,
    tgh mabuk laut memang macam tu la kan..malas jer nk kemana2

    ReplyDelete
  12. drs,
    yer!..kampung laki ko tu dekat sangat!

    ReplyDelete
  13. DZ,
    boleh sajaaaa...!heheheh!!!

    ReplyDelete