penaja utama

05 May 2011

terjawap sudah!!!


dah berapa hari tak mengupdate blog....
malas sungguh...bz pun iyer...!
dek kerana ini

susah nak jawap kat komen tu...
biar la semuanya terjawap disini....
maaf kepada semua yg memberi komen...
bukan tak mau jawap yo kakpah...
heheheh!!!

semuanya berlaku tak dijangka....
1hb mei....kami sekeluarga pergi berkelah ke bangan lalang....
nak penuhi permintaan mama anak2....
papa dia orang sanggup bawak kami semua kesana...
dan tanpa dirancang....
adik ipar,kakngah yg menyambut anbeseri nya,pada hari yang sama...
join kami sekali...
lain yang dirancang lain pulak yang jadi kan ngah?
heheheh!!!
apa-apa pun janji anak2 hepi...
sebaik orang semenyih tak jadi nak join sama...
jadi makanan yang kaklong masak memang rezeki kakngah sekeluarga.....




pantai bagan lalang yang semakin cantik....
bagunan yang kat tengah laut tu goldcoast sepang
tempat tu la yang ko pergi dulu mimi kan?
tah bilo la den dapek duk tompek cam tu gek ea....
huhuhuhuhu...!!!!

dan kat batu2 yang yang besar2 dalam gambar tu la anak kaklong
kakyien jatuh....
masa dia jatuh..memang kaklong tak perasan..
yang nampak,makngah&uncle(abem) nya jer...
kakngah jerit...
kaklong bingkas bangun...
unclenya dah berlari dapatkan dia....
tolong papah dia...
dia cakap kakinya takboleh gerak....
aduhhh..patah kek kaki anak aku ni....!
tah macam mana hari tu,siap kaklong bawak segala minyak angin&minyak urut...
uncle nya tolong urut kan...
dia cakap ada ok sikit...
lega hati kaklong....!

dah nak malam....
kakngah&abem ajak makan ikan bakar kat situ....
maaf laaa..gambar tak sempat nak ambil..lapar giler masa tu..
hehehehe!!!
lepas makan..kami balik...
dan kakngah setuju nak ikut kami balik ke kajang....
dalam perjalanan balik..kakyien mengadu..kaki nya bisa-bisa..
eh..tak boleh jadi ni...!
kol..kakngah...cakap nak bawak kakyien pegi sepital...
biar abem dengan papa jer yang bawak..
kaklong ngn kakngah..bawak kekanak lain balik rumah..
lagi pun dah pukul 11 malam....

rupa-rupanya...kaki kakyien retak kat bahagian buku lali tu...
masuk wad satu hari....
tapi dia tetap nak pergi sekolah,walaupun dapat MC 3 minggu...
kesian pulak kaklong tengok..pergi dengan tongkat nya tu laaaaa...
katanya minggu depan ada exam pertengah tahun...
lagi pun dia nak SPM tahun ni....!
tak per la kannnnn....!

tengokkkk...segalanya tanpa dirancang.....!!!!!

20 comments:

  1. kak long, retak sebab terjatuh kat batu ke?? semoga kakyien lekas sembuh..

    ReplyDelete
  2. shaza,
    hahhh...!
    dia dah siap salin baju semua..boleh dia pergi panjat batu tu balik nak tegok adik2 dia mandi...!

    ReplyDelete
  3. alamak!
    lupo lak nk otograp kek simen kaki eh hari tu....

    ReplyDelete
  4. kaknagh..
    tu laaa..hari tu suh gak ayah otograp..
    tegolak2 deh..heheheh!!!

    ReplyDelete
  5. kesian kakyien jatuh sampai retak tulang kaki. Semoga sembuh dgn segera.

    Sekurang2nya tahu Abem pandai urut. Bolehlah saya minta dia urutkan saya kalau saya pergi ke lembah hehehe

    ReplyDelete
  6. Mahal sewa Sepang Goldcoast tu kata Mimi.

    Saya kenal kontraktor yg buat ID tu hehehe

    ReplyDelete
  7. satu malam kat sepang gold coast tu tak kurang 500 kak.kita da survey.mahal giler.saya belum mampu.

    kalau kak yien tak leh g skolah, ulangkaji kat umah pun bole kan?

    ReplyDelete
  8. kak long..dah nak jadi..harap2 copek baik kaki kak yien tu..baru sonang dio nak kesekolah..

    ReplyDelete
  9. la.. camtu ko corito e. Kosian kak yien. Copek sombuh yo.
    kakyien tu rupo e sobayo mo adik anak bongsu kpah yo. samo2 amek spm tahun ni.

    ReplyDelete
  10. long... retak pun kono jago yo, jangan lesek bona

    moga copek sombuh

    ReplyDelete
  11. aku nak sain jugak Long!!
    nak lukis gambor Singa besor2!!

    ReplyDelete
  12. yb,
    roger2 la kakngah selalu!heheheh...!!

    ReplyDelete
  13. yb2,
    memang pun...alm ari tu abem asyik duk meng googel..preghhh..mahal giler!

    ReplyDelete
  14. syida,
    tak sama kot kat sklh ngn kat umah.

    ReplyDelete
  15. kakerna,
    harap2 la kak kan...

    ReplyDelete
  16. kakpah,
    sebayo..tapi tak sebijak adik gek ea kan...

    ReplyDelete
  17. ibuintan,
    memang iyo ea kak...

    ReplyDelete
  18. drs,
    gamar singa x per..jgn singa bebetul udah..heheheh!!!

    ReplyDelete
  19. itula hari tu terus roger kakngah tanya....kisahnya kan

    ReplyDelete
  20. Gigih sungguh dia! gi jugak skolah..bagus kakyien ^___^ semoga cepat2 sembuh ye.

    ReplyDelete