penaja utama

05 January 2011

penat giler...!

aslamualaikum...!


penat nya sekarang...!
malas nak update blog...
pukul 4pagi dah bangun....
satelkan semua...
pukul 6...
kejutkan anak2 pergi sekolah....
kejutakan papanya jugak...
siap..!
kakak&haziq dah pergi sekolah...
papa yang hantar...


lepas tu berkuntau...
kemas dapor...sidai baju...kemas rumah...
sebelom budak kecik 2 orang tu bangun.....

lepas tu masak...!
siap..!

budak kecik 2 orang tu bangun...
mandikan..bagi minum susu...
bagi tengok cartoon network...
bagi dia orang puas2 tengok dulu....
lepas tu suapkan dia orang makan....

tengah hari..
angkut budak kecik dua orang tu...
pergi jemput kakak&abang balik sekolah...
semantara ni ajer,,,

balik umah...
solat zohor...kerah budak kecik dua orang tu tidor...
mama?
harus tidor sekali.... :)

pukul 4 bangun,sementara tunggu asar...
termanung jap...tak pun ngadap laptop....!
siap solat asar...
mual balik berkuntau kat dapor...
sampai la pukul 10-11 mlm...
kemudian bersambung keesokan hari nya...



dan mungkin akan bertukar jadual kalau jadi...
adehhh...!
ni la yg dinamakan surirumah!



26 comments:

  1. kak long, kita pun same.. rase mau pengsan!!

    p/s-sape kate keje sebagai suri-rumah ni senang.. penat sebenarnya kan???

    ReplyDelete
  2. saza,
    iyer larrr...ikutkan malas memang tak jalan la jawap nya..!

    ReplyDelete
  3. jadual den berterabur lg..



    jap lg kang nk g delivery nasi kt sklh ;P

    ReplyDelete
  4. osah ponek eh kan kak...
    den pun mongah lagik ha jadual baru

    ReplyDelete
  5. kak long,

    minggu ni minggu ponek sedunio

    malam tido macam tunggul mati

    ReplyDelete
  6. kita bangun kul 6. kelentung kelentang kat dapur. kul 630 baru kejutkn org2 dlm umah.

    tu pun rasa cam tak cukup tidor. he he.

    .

    ReplyDelete
  7. 6.45 bangun
    7.30 anta aqid
    6.30 balik keje
    9.00 tido

    takde perkataan dapur pun dalam jadual.hahahahaaaaa.....

    ReplyDelete
  8. Kak Long!

    saya dah terfikir nak buat n3 pasal ni.6 hari duk umah... pun dah penat ! Inikan hari-hari.... huhu..


    Dapat bayangkan kepenatan Kak Long tu !

    ReplyDelete
  9. kak long..tugas suri rumah macam tu la kak long..asek berkuntau je kan..

    ReplyDelete
  10. Malas nak update blog...


    ..kata kak Long, tapi update juga.




    Malas nak tulis komen...


    ..kata ckLah, tapi komen juga.


    Hehehe...gurau ya kakLong.

    ReplyDelete
  11. Selagi namanya kerja rumah, tak akn habis.

    ReplyDelete
  12. Salam kak long,

    Saya baca pun letih. Hebat kak long ni. Hampir non-stop. Banyak pahala tu kalau lillahi taala. Dan saya yakin niat kak long utk kebahagian rumah tangga.

    ReplyDelete
  13. salam kenal...sebab itulah syurga itu dibawah tapak kaki ibu...tingat mak kat kampung...

    ReplyDelete
  14. kaklong, kojo orang pompuan ni tak ponah habih. contoh; baru lopeh basuh pinggan.. dah ponoh balik sinki. Lipek baju tak sudah2. Monyapu.. monyapu..monyapu.. kojo dari colik mato sampai kang tongah malam. Gaji tak gak naik naik haha..

    ReplyDelete
  15. @kakngah,
    tak lamo laie ok la tu :)

    ReplyDelete
  16. @ibuintan,
    bommelotup tak dongar...hahahah!

    ReplyDelete
  17. tasikM,
    biar tak cukup makan,jgn tak cukup tido...:(

    ReplyDelete
  18. @reen,
    bersedia la satu hari nanti...hehehe!

    ReplyDelete
  19. @cKlah,
    kaklong dipaksa oleh 2 orang....:(

    ReplyDelete
  20. @yan,
    iya la kan kak...huhuhhu!

    ReplyDelete
  21. @YB,
    salam kembali...
    insyallah...jika masih dikurniakan kesihatan yang baik...!amin!

    ReplyDelete
  22. @sham,
    salam kembali...

    sedih kaklong..teringat gak kat mak...!huhuhu!

    ReplyDelete
  23. @kakpah,
    boto tu kak...rehat eh time tido yo...!huhuhuu!

    ReplyDelete